TRANSFERI

Procurili mejlovi koji dokazuju da je Barca prevarila Atletico oko Griezmanna

Foto: EPA

ATLETICO MADRID bio je u pravu od samog početka kad je optuživao Barcelonu i Antoinea Griezmanna da su prekršili pravila.

Španjolski El Mundo Deportivo objavio je danas dokaze i mejlove da je Antoine Griezmann pregovarao s Barcelonom dok je prošla sezona još trajala.

Barca je Francuza kupila ovog ljeta tako što je isplatila njegovu otkupnu klauzulu od 120 milijuna eura, ali su čelnici Atletica od prvog dana govorili da su Katalonci postupili nekorektno i pregovarali s igračem usred sezone.

El Mundo je objavio mejlove koji su razmjenjivali Griezmann, njegova sestra, odvjetnik i menadžer, a iz kojih se vidi da su dogovorili s Barcelonom premiju od 14 milijuna eura za potpis ugovora.


Kako je Barca prevarila Atletico?

Naime, Griezmann je u svom ugovoru imao otkupnu klauzulu od 200 milijuna eura, ali se ona 1. srpnja ove godine smanjila na 120 milijuna eura.

Baš zato, smatraju čelnici Atletica, Barcelona je s ovim transferom otezala cijelo ljeto. Izvršni direktor kluba Miguel Angel Gil izjavio je ovo ljeto da je uvjeren u činjenicu da su Katalonci s Francuzom sve dogovorili još u ožujku, a sad je sve dobilo i potvrdu.

O svemu tome Atletico u to vrijeme nije znao ništa, ali je kasnije došao do informacija da im se radilo iza leđa, zbog čega je najavio podnošenje tužbe protiv Barcelone kojom će tražiti 80 milijuna eura odštete.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više