Proradila Mamićeva giljotina: Pao Štimčev tajnik Udruge prvoligaša

NEVENKO HERJAVEC smijenjen je s mjesta tajnika Udruge prvoligaša na današnjem okupljanju u Rusanovoj.

Obrazloženje ove akcije glasi - prekršenje ovlasti, ili preciznije, emitiranje informacija medijima, no Herjavec je na udaru još otkako se priklonio Igoru Štimcu u predsjedničkoj kampanji. Umjesto Herjavca dužnost tajnika obavljat će čovjek sjeverne Hrvatske, Neven Šprajcer. Herjavec je najavio žalbu pravnim instancama, stvari se i dalje vrte u krug. Smijenjen je na prijedlog predsjednika Udruge Roberta Markulina, s kojim se javno sukobio još nakon odluke o glasačima ispred Udruge na izbornoj skupštini. Markulin je nakon sjednice koja je završila bez pobjednika, organizirao telefaks glasovanje, a Štimčeva strana glasno je protestirala.

Herjavec je bio među glasnijima. Zdravko Mamić potom ga je spustio da mu i dan danas "visi" 28 tisuća eura, a Herjavec je znao što mu se sprema. Nakon odluke Udruženja bio je ogorčen, kao i ostali Štimčevi pobornici, koji ovakav potez objašnjavaju osvetničkim i protustatutarnim. Među licima koja su glasala za smjenu Herjavca, bio je naime, i Slaven Žužul, predsjednik RNK Split, protiv kojeg se vodi kazneni postupak, a za koji je predviđena kazna iznad tri godine zatvora. Prema Zakonu o sportu, on ne bi smio obavljati funkciju u sportskim tijelima. Protiv Herjavca glasalo je devet klubova, četiri su stala uz Igora Štimca.

"Robert Markulin prvi se svrstao. Zna se uz koga. Danas je opet dozvolio da se održi nelegitimna skupština, i pored saznanja koja je imao o Žužulu. Ovdje se radi o čistom revanšizmu tajniku Herjavcu, koji je postupio po svojoj dužnosti i ukazao na nepravilnosti koje su se dogodile uoči izbora. Herjavec je želio upozoriti na to, i ima potpuno pravo tužiti Markulina. Zanima me samo hoće li on platiti taj spor kad ga izgubi, a izgubit će", komentirao je Igor Štimac.

Pročitajte više