PROSINEČKI DOBIO KONKURENCIJU Imperator na klupi BiH?

Foto: Getty Images / Guliver Image

ROBERT PROSINEČKI donedavno je slovio kao favorit za izbornika bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije. Međutim, u suženi krug kandidata pridodan je i Fatih Terim (64).
 
Prema navodima bosanskohercegovačkih medija, Nogometni savez Bosne i Hercegovine stupio je u kontakt s čuvenim Turčinom koji je koncem srpnja tekuće godine zbog već opjevanog skandala bio primoran napustiti tursku izabranu vrstu
 
"Pričali smo s Fatihom Terimom i idemo na sastanak. Razgovarao sam s njim na molbu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i rekao je da dođemo na pregovore. Idemo razgovarati i vidjeti kakva je situacija. Da se razumijemo, naš Savez financijski ne može platiti trenera svjetskog kalibra kakav je Fatih Terim, ali imamo kvalitetnu reprezentaciju koja može biti motiv da prihvati posao i odvede Bosnu i Hercegovinu na Europsko prvenstvo 2020. godine", za Anadolu Agency izjavio je Tarik Hodžić, nekadašnji suigrač Fatiha Terima s kojim je početkom osamdesetih godina proteklog stoljeća igrao u Galatasarayu.
 
Fatih Terim nadaleko je poznat kao karizmatični čovjek bogatog trenerskog znanja i iskustva. Veličinu nekadašnjeg izbornika turske selekcije i bivšeg trenera Milana, Fiorentine i Galatasaraya - s kojim je 2000. godine osvojio Kup UEFA - ponajbolje opisuje božanstveni status među turskim pukom.
 
"Posjeduje znanje, karizmu i izuzetan autoritet, što je od vitalnog značaja za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da bi posložio stvari i da bi njegov angažman bio pun pogodak za bosanskohercegovački nogomet", rekao je Tarik Hodžić uoči sutrašnjeg početka preliminarnih pregovora. 
 
Dosad su se kao nasljednici Mehmeda Baždarevića spominjali Amar Osim, Robert Prosinečki, Slavoljub Muslin i Meho Kodro. Dok se Slavoljub Muslin, donedavni izbornik srpske izabrane vrste, zahvalio na ponudi, Meho Kodro otpao je iz kombinacija jer nije dobio podršku Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. Prema posljednjim informacijama, izbor za novog izbornika zakazan je za 21. prosinca.

Pročitajte više