Bio je najbolji igrač Hajduka i na korak od transfera u Inter, a sada je u drugoj momčadi belgijskog prvoligaša

Foto: Guliver Image/Getty Images

GODINAMA je Tino Sušić bio vođa Hajduka koji je na njegovu transferu planirao zaraditi silne milijune. Na kraju ga je prošlog ljeta prodao u Genk za samo dva milijuna eura. 
 
U Belgiju, u kojoj je igrao i prije Hajduka, vratio se kao veliko pojačanje, no pola godine kasnije pokazao se kao najveći promašaj Genka u posljednjih nekoliko godina. 
 
U belgijskom prvenstvu odigrao je 15 utakmica, većinu od prve minute i uglavnom na poziciji ofenzivnog veznog. Što je napravio u 15 utakmica? Dobio je jedan žuti karton, u desetom kolu protiv Mouscrona. Doduše, pogodio je i vratnicu...
 

 
Od posljednjih šest utakmica, propustio je četiri, a nakon što protiv Beverena (priliku je dobio jer novi igrači nisu imali pravo nastupa) u 90 minuta nije napravio ništa na poziciji "lažne devetke", preselio je u drugu momčad.
 
Propustio je gostovanje kod Sint-Truidena i uvjerljivu 3:0 pobjedu svoje momčadi, a onda je doživio šok kada je saznao da će nastupati u utakmici rezervi.
 
"Ne. Sušić nije ozlijeđen i nema fizičkih problema. Jednostavno, to je stvar izbora", rekao je trener Genka Albert Stuivenberg i poslao bivšeg igrača Hajduka na okršaj s drugom momčadi Genta. 
 
U tom susretu Sušić koji ima godišnju plaću od skoro pola milijuna eura, izašao je iz igre jer se žalio na to da je ozlijeđen. 
 
Što ti je život nogometaša... Prije dvije godine samo su te milimetri dijelili od milanskog Intera, a danas si u B momčadi kluba koji je u sredini ljestvice belgijskog prvenstva...
 

Pročitajte više