Prva žena West Hama: Smjena Bilića bila nam je najteža odluka u 25 godina

Foto: Getty Images/Guliver Image

ODLAZAK Slavena Bilića, iako je bio očekivan, nije pao teško samo hrvatskom treneru već i onima koji su mu uručili otkaz. Karren Brady, dopredsjednica kluba, otkrila je u svojoj kolumni da je Bilićeva smjena bila najteža odluka nje i uprave kluba u 25 godina.

"Kad smo rekli Biliću da više ne želimo da ostane u West Hamu, bilo je jasno da se neće protiviti toj odluci. Nitko ne voli dijeliti otkaze, nije lako, posebno ako vam se neto sviđa. Ali ponekad nema alternative", napisala je Brady.

"Svi u upravi kluba imali su dobar odnos sa Slavenom i podržavali ga u svakoj prilici. Potrošili smo 100 milijuna funti otkad je došao, niti jedan klub u Top 6 nije toliko potrošio".

"Bilić je bio iskren, čovjek s integritetom i inteligencijom, bio je strašno odan West Hamu. Otkaz takvom čovjeku je najteža odluka ove uprave u 25 godina u nogometu". 



"Mislim da se velika većina naših navijača složila s našom odlukom. I oni, kao i mi, imaju poštovanja prema 47-godišnjem Hrvatu. Pali smo u zonu ispadanja, a očekivanja u Londonu su veća od toga. Potrošili smo 45 milijuna funti ovog ljeta na iskustvo u obrani i opasnost u napadu, ali ništa od toga nismo vidjeli. Štoviše, golovi su se slijevali u našu mrežu toliko da smo srušili rekord, a nismo puno ni zabili", dodala je.

"Nakon poraza od Livepoola Bilić je priznao da je njegov mandat završio, i to je bilo tipično za njega. Nikad se nije bojao reći istinu. Zbog toga nam se sviđao, Davidu Sullivanu, Davidu Goldu i meni. Uvijek je bio neki dašak tuge oko njega, čak i u dobrim vremenima. U prvij šest mjeseci, dok je Payet inspirirao momčad, Bilić je izgledao kao da misli da je to njegovih pet minuta koji se neće nastaviti. Nikad se nije oporavio nakon odlaska Payeta u Marseille".

 
"Otpustili smo petoricu od devet menadžera. Ovaj je na neki način bio najlakši, a na drugi najteži otkaz. Voljeli bismo da smo ga mogli zadržati, ali nismo mogli. I on to zna".
 
Na kraju je zaključila da nije sigurna hoće li Bilićev nasljednik David Moyes biti pravo rješenje, ali da je sigurna kako će imati i Bilićevu podršku.


 
 

Pročitajte više