Prvi Grand Slam sezone nije ni počeo, a Đoković već ima jako dobar razlog za slavlje

Foto: Hina

DUGO jedan ždrijeb za Grand Slam nije izazvao interes kao sinoćnji za Australian Open. Razlog je povratak Rogera Federera i Rafaela Nadala, ali i činjenica da legendarni dvojac više nije među prvih osam nositelja, što znači da će s najboljima igrati prije četvrtfinala.
 
Novak Đoković, branitelj naslova i lovac na rekordni, sedmi pobjednički trofej u Melbourne Parku, najbolje je prošao na ždrijebu. Nakon potencijalno teškog otvaranja protiv Fernanda Verdasca koji je nedavno u Dohi propustio pet meč-lopti protiv Srbina, Đoković bi mogao prošetati do finala. 
 
U osmini finala mogao bi ga čekati Grigor Dimitrov ili Richard Gasquet, a u četvrtfinalu Dominic Thiem. Polufinale bi moglo donijeti Đokovićev okršaj protiv trećeg nositelja Miloša Raonića, Gaela Monfilsa ili povratnika Nadala. 
 
Koliko je Đoković imao sreće u ždrijebu, govori i to što je u njegovu dijelu ždrijeba od tenisača koji su igrali posljednjih 10 Grand Slam finala jedino Raonić, finalist prošlogodišnjeg Wimbledona.
 
Na drugoj strani su prvi nositelj Andy Murray, aktualni osvajač US Opena Stan Wawrinka, četverostruki osvajač Australian Opena Roger Federer, finalisti US Opena iz 2014. Marin Čilić i Kei Nishikori, udarači Nick Kyrgios, Jo-Wilfried Tsonga i Ivaniševićev pulen Tomaš Berdych, domaći tenisač Bernard Tomic te najbolji Amerikanac u ovom trenutku Jack Sock. 
 
Ovakav ždrijeb odmah je na kladionicama stavio Đokovića u ulogu prvog favorita, dok koeficijent na Murraya, najboljeg tenisača svijeta, raste.

Pročitajte više