Prvi Laportin dan u uredu: Dobio najvažniju čestitku i doveo novog čovjeka

Foto: EPA-EFE

JOAN LAPORTA uvjerljivo je jučer pobijedio na izborima za novog predsjednika Barcelone osvojivši čak 55 posto glasova.

Laporta se tako vratio na čelo kluba koji je vodio od 2003. do 2010. godine kad je Barcelona ostvarila velike uspjehe na domaćem i europskom terenu.

Barcu preuzima u jednom od najtežih perioda u novijoj povijesti kluba. Barcelona je u golemim financijskim gubicima, doživljava teške poraze u Europi, a velika nepoznanica je i budućnost Lionela Messija.

Kako piše Marca, upravo je Argentinac bio među prvima koji je čestitao novom starom predsjedniku na pobjedi. Španjolski mediji mjesecima nagađaju da je Laportina pobjeda ključna u Messijevu ostanku na Nou Campu i sad je sve izvjesnije da će najbolji igrač u povijesti kluba ipak karijeru završiti u Barceloni.

Podsjetimo, Messi je ljetos bio na izlaznim vratima kluba nakon velikog sukoba s tadašnjim klupskim vodstvom koje je, između ostalog, potjeralo Messijeva velikog prijatelja Luisa Suareza. Messi je tražio raskid ugovora, ali mu ga tadašnji predsjednik Josep Bartomeu nije želio dati pozivajući se na klauzulu iz njegova ugovora. 

I Messi izašao na izbore

Messi je ipak ostao i najavio da bi mogao otići ovog ljeta kao slobodan igrač, ali sad je sve realnije očekivati da će ipak ostati u klubu.

"Bilo mi je jako drago vidjeti Messija kako odlazi na glasovanje i to je još jedan dokaz koliko on voli Barcelonu. Ja sam uvjeren da on želi ostati. Da, čestitao mi je na pobjedi i mislim da je to sasvim normalno", rekao je Laporta nakon pobjede na izborima.

Nagađa se da bi on na klupu umjesto Ronalda Koemana, kojemu je doduše u zadnje vrijeme krenulo, mogao staviti Xavija Hernandeza koji briljira u Kataru, gdje ruši sve rekorde. U konkurenciji je i bivši igrač Barce i sin velikog Johana Cruyffa, Jordi Cruyff.

"Ništa ne mogu potvrditi i nisam ništa nikome obećao. Moram prvo sjesti sa sadašnjim stručnim stožerom i vidjeti na čemu smo, a tek onda pregovarati s eventualnim kandidatima", rekao je Laporta koji je već doveo jednog novog "igrača" u klub.

Riječ je o Ferranu Reveteru, direktoru Media Markta, koji će postati novi izvršni direktor kluba. On je čovjek koji bi trebao pomoći Barceloni da se izvuče iz financijskih problema, a to je uspješno radio u svojoj poslovnoj karijeri.

Pročitajte više