Prvi UFC godine: Penn vs. Rodriguez, povratak legende u lovu na mladog lava

Foto: FightChannel

UFC 2017. godinu otvara priredbom u Phoenixu u Arizoni gdje ćemo svjedočiti povratku legendarnog B.J. Penna koji će protiv mladog talenta Yaira Rodruigeza pokušati dokazati da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo.

Svojedobni vlasnik UFC-ovog zlata u lakoj, ali i velter kategoriji, i član UFC-ove Kuće slavnih, B.J. Penn, vraća se na scenu nakon dvije i pol godine. Gubitkom titule od Frankieja Edgara 2010. “The Prodigy” je krenuo u negativnu seriju ostvarivši skor 1-5-1, a posljednji poraz pretrpio je 2015. u trećem obračunu s Edgarom kada se ujedno po prvi testirao u perolakoj kategoriji. No 38-godišnji Havajac je svoj povratak shvatio ozbiljno i zato se za pripreme uputio u jedan od najboljih timova na svijetu, Jackson Wink MMA Academy u Albuquerqueu.

I dok će Penn pokušati dokazati da je još uvijek dio elite, 24-godišnji Rodriguez već se dokazao kao jedan od najvećih UFC-ovih talenata danas. Desetorangirani borac perolake kategorije u promociju je došao osvojivši The Ultimate Fighter: Latin America i do sada je u oktogonu nanizao pet pobjeda porazivši mlade snage poput Andrea Filija i Alexa Caceresa, uz što je zaradio i tri bonusa. Pobjeda nad legendom poput Penna bit će važna za izgradnju njegovog nasljedstva i Meksikanac je toga itekako svijestan.

U sunaslovnoj borbi večeri miljenik publike Joe Lauzon će se obračunati s Marcinom Heldom u lakoj kategoriji. Čovjek koji drži rekord po broju osvojenih bonusa, Lauzon, nije razočarao niti u posljednjem nastupu u kolovozu kada je još jednom bio nagrađen za borbu večeri. Doduše, revanš s Jimom Millerom nije otišao u njegovu korist na sudačkim karticama, tako da 32-godišnji veteran mora pobijediti ako ne želi ući u negativnu seriju. “Poljsko čudo” Held, došao je u UFC iz Bellatora gdje odradio čak 14 borbi, a poražen je samo od najboljih. Za UFC je debitirao u studenom, ali mu je dobrodošlicu u Mexico Cityju pokvario veteran Diego Sanchez tako da će Poljak u Phoenixu tražiti prvu pobjedu u oktogonu.

UFC Fight Night: Penn vs. Rodriguez pratitie u izravnom prijenosu na Fight Channelu. Priredba iz Talking Stick Resort Arene na rasporedu je u noći s nedjelje na ponedjeljak, 16. siječnja, s početkom u 4:00 sata iza ponoći.

UFC Fight Night: Penn vs. Rodriguez

Yair Rodriguez vs. B.J. Penn
Joe Lauzon vs. Marcin Held
Court McGee vs. Ben Saunders
Jimmie Rivera vs. TBA

Pročitajte više