PSG DOVODI BUFFONA Juventusovoj legendi ponudio bogatstvo

Foto: Getty Images

GIANLUIGI BUFFON (40) u četvrtak je na tiskovnoj konferenciji obznanio kako na koncu tekuće sezone nakon 17 godina vjernosti napušta Juventus. U subotnjem prvenstvenom meču talijanskog prvenstva protiv Verone (15:00) ubilježit će 656., ujedno oproštajni nastup za torinski klub.
 
>> BUFFON NAPUŠTA JUVENTUS Jedan od najvećih u povijesti objavio odlazak nakon 17 godina
 
Legenda obasipana ponudama
 
U javnom obraćanju poručio je kako još nije siguran hoće li završiti karijeru. Istaknuo je da je posljednjih dana i tjedana "s više strana kontaktiran primamljivim ponudama". Također, naglasio je kako karijeru ne namjerava "okončati u nekoj lošoj ligi".
 
Pred Gianluigijem Buffonom dvije su opcije - umirovljenje ili nastavak karijere na vrhunskoj razini.
 
Proteklih je tjedana odbio Bocu Juniors, kao i Sporting kojem se zahvalio na ponudi. Mogućnost ostanka u Italiji odbacio je u više navrata. O odlasku, odnosno o mirisu novca u Kini ili Americi, i ne razmišlja.
 
Talijanski sportski dnevnik Corriere dello Sport piše kako je Manchester United u moru zainteresiranih klubova kontaktirao Gianluigija Buffona. Tuttosport, još jedan ugledni talijanski sportski list, tvrdi da je i Liverpool spreman za licitaciju.
 
Gigi postaje Svetac?
 
Međutim, u međuvremenu je lansirana ekskluzivna vijest kako je Paris Saint-Germain talijanskom vrataru ponudio dvogodišnji ugovor. 
 
L'Équipe, kao i niz francuskih i talijanskih medija, tvrdi da je pariški klub u intenzivnoj potrazi za novim vratarom. Thibaut Courtois (26) te Jan Oblak (25) i Gianluigi Donnarumma (19), primarne želje klupske uprave, označeni su kao skupocjene investicije.
 
Paris Saint-Germainu, temeljenom na katarskom bogatstvu, novac ne predstavlja komplikaciju. Problem francuskom klubu predstavlja Uefin financijski fair play. Bude li sankcija, koje se i predviđaju, Paris Saint-Germain znatno će biti ograničen glede ulaznih transfera u predstojećem ljetnom prijelaznom razdoblju. 
 
Na stolu dvogodišnji ugovor vrijedan između 14 i 16 milijuna eura
 
Vodstvo francuskog kluba uvjereno je kako je dovođenje Gianluigija Buffona, kojem tekući ugovor s Juventusom istječe 30. lipnja, sigurno ulaganje lišeno rizika. Vjeruje da bi Talijan sljedeće dvije sezone mogao braniti na vrhunskoj razini i svojim iskustvom dodatno učvrstiti pobjednički klupski mentalitet. Prema trenutnim informacijama, ponuđena mu je godišnja plaća između sedam i osam milijuna eura.
 
Gianluigi Buffon na medijskoj konferenciji izjavio je kako će odluku o svojoj karijeri "donijeti u miru i u skladu s instinktom". 

Pročitajte više