EUROPSKE LIGE

Rangersi osvojili prvi naslov prvaka nakon deset godina

Foto: Reuters

RANGERSI su novi prvaci Škotske. Na korak do titule stigli su jučerašnjom pobjedom nad St. Mirrenom (3:0), a ona je potvrđena danas kada njihov najveći rival Celtic nije uspio pobijediti kod Dundeeja (0:0). 

Jednom od najvećih svjetskih klubova ovo je 55. naslov prvaka. Nakon velike krize i bankrota izbačen je u četvrtu ligu 2012. godine te je bio prisiljen promijeniti ime. U zadnjih nekoliko sezona počeo je rasti, a ovime je dosegnuo vrhunac.

Rangersima je ovo prva titula od 2011. godine. Do nje su stigli bez poraza u 32 kola i s razlikom u bodovima (20) koja bi na kraju prvenstva mogla biti i rekordna. Steven Gerrard napravio je nevjerojatan posao i u potpunosti je preokrenuo stanje u momčadi koja je s rezultatskog aspekta trenutno najbolja u Europi. 

Jako bitnu ulogu u osvajanju naslova imao je i Borna Barišić. Hrvatski lijevi bek odigrao je 29 utakmica, zabio jedan gol i upisao sjajnih sedam asistencija. Drugi hrvatski igrač u redovima prvaka Škotske, Nikola Katić, oporavlja se od teške ozljede koljena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više