TRANSFERI

Rangnick je Unitedu naredio kupovinu hrvatskog čuda. Ovako je mogao izgledati sastav

Foto: EPA/Index

RALF RANGNICK vodio je Manchester United od 3. prosinca 2021. do 31. svibnja 2022. U klub je stigao kao privremeni trener kako bi spasio sezonu i uveo United u Ligu prvaka, a nakon toga je trebao prijeći u ulogu savjetnika. Ipak, United nije izborio Ligu prvaka jer je završio šesti u Premier ligi, a Nijemac Rangnick skroz je napustio klub i preuzeo reprezentaciju Austrije.

Rangnick je trebao poboljšati Unitedov sastav i rezultati njegovog rada očekivali su se ovoga ljeta. Na kraju je United preuzeo bivši Ajaxov trener Erik ten Hag, koji je u nedjelju debitirao domaćim porazom od Brightona 2:1. Rangnick je, pišu engleski mediji, po odlasku iz kluba ostavio transferne preporuke čelnicima Uniteda.

Gvardiol mu je bio prioritet

Apsolutni prioritet mu je bio hrvatski defenzivac Joško Gvardiol (20). Jedan od najboljih mladih braniča svijeta bio je Rangnickova najveća želja, no United i RB Leipzig nisu napravili posao. Rangnick bi iz Leipziga uzeo i austrijskog veznjaka Konrada Laimera (25), kao i francuskog ofenzivca Christophera Nkunkua (24). Laimer je trenutno velika Bayernova želja, a Nkunku je proglašen za najboljeg igrača prošlosezonske Bundeslige.

Rangnick je mislio i na napad. Na mjesto Cristiana Ronalda htio je dovesti Argentinca Juliana Alvareza (21). Rangnick je već u siječnju pokušao dovesti Alvareza, no on je potpisao za Manchester City te ostao na posudbi u River Plateu do kraja sezone. Njemački je stručnjak uoči odlaska razgovarao s Ten Hagom i predstavio mu svoje ideje, no Nizozemac je krenuo svojim putem.

Rangnickov United

Da je Rangnick ostao, United bi svim silama krenuo po Gvardiola, koji bi postao primarna meta. Upitno je na kojoj bi poziciji igrao, no za potrebe ovog teksta postavljen je na poziciju lijevog beka. Ronalda u prvoj postavi ne bi bilo jer bi Rangnick težio mlađim i dinamičnijim igračima od Portugalca.

United doveo tri igrača

U United su zasad stigli lijevi bek Tyrell Malacia za 15 milijuna eura iz Feyenoorda, veznjak Christian Eriksen po isteku ugovora s Brentfordom te stoper Lisandro Martinez iz Ajaxa za 57 milijuna eura. Ten Hag pokušava dovesti i Juventusovog veznjaka Adriena Rabiota za 18 milijuna eura.

Pročitajte više