Ranieri: Abramovič je vidio jednu nogometnu utakmicu u životu, a onda odlučio kupiti klub

UOČI nedjeljnog derbija protiv Intera, trener Juventusa Claudio Ranieri povukao je paralelu između bivšeg gazde u Chelseaju i Interovog predsjednika.

Trener Juventusa Claudio Ranieri ''prisjetio'' se svog bivšeg uposlenika, vlasnika Chelseaja Romana Abramoviča, u kojem je bio trener prije dolaska Portugalca Josea Mourinha. Ranieri je, naime, o Abramoviču govorio uoči nedjeljnog večernjeg susreta protiv Intera, uspoređujući ruskog milijardera s Interovim predsjednikom Massimom Morattijem.

"Juventus mora pobijediti Inter! Nitko se ne želi dosađivati do kraja prvenstva u svibnju, kao što je to bio slučaj prošle sezone. Morrati je čovjek s puno novaca. Ali, on nije samo bogataš, već i istinski nogometni zaljubljenik. Nije poput Abramoviča, koji je vidio jednu nogometnu utakmicu u životu, a onda odlučio kupiti klub nasumice!", kazao je Ranieri.

Del Piero: Inter je bolji, ali sve je moguće!

Juventusov Alessandro Del Piero u najavi nedjeljnog derbija 11. kola u Seriji A protiv Intera priznaje kako veliki rival ima jaču momčad.

Juventus je nakon prošlogodišnje suspenzije i preseljenja u Serie B ostao bez svjetskih klasa kao što su Fabio Cannavaro, Zlatan Ibrahimović, Lilian Thuram, Gianluca Zabrotta ili Patrick Vieira. Takvim raspletom situacije najviše se okoristio Inter, a mnogi ljudi u nogometnoj javnosti Italije skloni su mišljenju kako je to bio glavni, po nekima i jedini razlog zašto je Inter preuzeo primat najjačeg talijanskog kluba. Na tragu tih razmišljanja je i jedan od lidera Stare dame, klupska ikona Alessandro Del Piero.

"Nakon svega što nam se dogodilo prošle godine, susret protiv Intera bit će utakmica puna emocija. Derbi u kojem je sve moguće. Nakon našeg povratka iz Serie B, jasno nam je da smo, u ovome trenutku, u podređenoj ulozi u odnosu na Inter. No, bez obzira na to, ponavljam, u nedjeljnoj utakmici sve je moguće", kazao je Del Pireo.

Nakon što je nedavno produžio ugovor s Juventusom, Del Piero je u jako dobroj formi. U posljednje dvije utakmice bio je strijelac.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više