Ranieri se šali? Svojim igračima postavio neočekivan cilj

Foto: Getty Images / Guliver Image

LEICESTER CITY pod vodstvom Claudija Ranierija u prošloj sezoni neočekivano je uzeo naslov prvaka Engleske, a ambicije kluba u novoj sezoni ipak su nešto skromnije.

Mnogi tvrde kako su puno veće šanse bile da Lisice osvoje naslov nego što su šanse da ga obrane u novoj sezoni, pogotovo nakon što su se velikani s Otoka pojačali trenerskim i igračkim svjetskim klasama.

Najbolji menadžer u Engleskoj u prošloj sezoni na konferenciji za novinare sve je iznenadio odgovorom na upit o ciljevima za predstojeću sezonu. "Naš cilj je osvajanje 40 bodova! Nemojte se smijati. Moja filozofija je uvijek ista i takva će i ostati. To što smo lani napravili je sjajno, ali tek kad osvojimo 40 bodova, vidjet ćemo što dalje", rekao je nasmijani talijanski stručnjak.

Budući da je u redovima Leicestera ostao Jamie Vardy, a tu je još i Riyad Mahrez, dok je od važnijih igrača klub napustio samo N'Golo Kante, Leicester bi 40 bodova mogao osigurati već početkom druge polusezone, ako ne i ranije. No, sigurno je da će se aktualnom prvaku Engleske neke stvari morati poklopiti pošto su ostale momčadi iz lige znatno jače u odnosu na prošlu sezonu.

Bilo kako bilo, Leicester očekuje sjajna sezona, pogotovo iz razloga što će klub po prvi put u svojoj povijesti zaigrati u Ligi prvaka.

Pročitajte više