Raspucani Chelsea razbio Southampton, Conteovi strijelci rušili rekorde

Foto: Hina

CHELSEA  je na svom Stanford Bridgeu uvjerljivim rezultatom 4:2 svladao Southampton u utakmici 34. kola engleske Premier lige odigranoj u utorak.
 

Hazard je vrlo preciznim udarcem načeo goste već u 5. minuti. Sjajnom Belgijcu ovo je bio 15. pogodak u prvenstvu, što je njegova najuspješnija statistika od sezone 2011/2012. kada je postigao 20 pogodaka za Lille u Le Championnatu.
 
U 24. minuti Romeu je izjednačio, a kapetan vodeće momčadi engleskog prvenstva Gary Cahill glavom je pogodio za 2:1 u završnici prvog poluvremena. Cahill je ovim golom, inače 26. u karijeri, došao na drugo mjesto iza Johna Terryja (40) po broju golova koje su u Premiershipu postigli obrambeni igrači.
 
U 54. minuti Diego Costa je svojim 50. pogotkom u Premiershipu donio Chelseaju prednost od dva pogotka, a u 89. minuti isti je igrač postavio 4:1. Bili su to Costini 50. i 51. gol u Premiershipu, a do brojke stigao je brže nego ikad itko prije njega te je tako pretekao Suareza. Za ovaj doseg španjolskom reprezentativcu bilo je potrebno svega 50 utakmica.
 
Ryan Bertrand u posljednjoj minuti sučeve nadoknade postigao je utješni pogodak za goste.
Chelsea je u 33 utakmice osvojio 78 bodova, sedam više od drugoplasiranog Tottenhama koji ima utakmicu manje. Treći je Liverpool sa 66 bodova iz 34 dvoboja. Southampton je s 40 bodova na devetom mjestu.  
 

Pročitajte više