Razbio Dinamo, pa zaplakao za Crvenom zvezdom: "Volim je i opet bih ginuo za njen dres"

Screenshot: HNK Rijeka

MARKO VEŠOVIĆ u Rijekinom ponižavanju Dinama (5:2) sudjelovao je s dva gola i asistencijom.

Crnogorski veznjak (25) tako je potvrdio da je igrač za najveće utakmice, jer Hajduku je (poput nekad oca Rade, koji je također igrao za Rijeku) dva puta zabijao golove u Jadranskom derbiju, proitiv Dinama ih je ranije namještao, a prije godinu dana, kada je Rijeka također pobijedila Dinamo na Rujevici (2:1), prvo je Taravel na njemu zaradio crveni karton, a onda je u zadnjoj minuti asistirao za Sharbinijev pobjednički gol. 

I dok je u Rijeci itekako ostavio trag i postao zvijezda momčadi, njegova najveća ljubav ostaje Zvezda, u kojoj je proveo tri i pol godine, od ljeta 2010. do 2014. (kada je prešao u Torino), a nakon utakmice života sjetio se kluba svog života.

U razgovoru za srpski Kurir potvrdio je da je ovog ljeta igrač Spezije, koji se posljednjih dvije godine šetao od tog kluba, preko Torina i Rijeke, bio u kombinaciji za povratak u Zvezdu, za koju je odigrao 110 utakmica.
 
"Istina je, takve priče su došle i do mene. Ali nije bilo ništa službeno. Volim Crvenu zvezdu i to nikada nisam krio. Ginuo sam za crveno-bijeli dres i to bih radio ponovno." izjavio je Vešović.
 
Dok se Rijeka pripremala za derbi s Dinamom, njegov voljeni klub izgubio je "večiti" derbi kod Partizana:
 
"Žao mi je zbog poraza, a utakmicu nisam gledao jer smo u to vrijeme imali trening. Znam kako je igračima Zvezde jer je i moja generacija tako poražena, kada nam je Jojić u 90. minuti dao gol. Bez obzira na sve, smatram da je Crvena zvezda najkvalitetnija u ligi i da će na kraju osvojiti titulu. Prvenstvo je tek počelo, a kad se sve to složi, Zvezda će opet biti ona prava."
 
Vešović je odlučno demantirao da je tjedan ranije, na Rijekinom gostovanju kod Cibalije, suparničke igrače vrijeđao na nacionalnoj osnovi:
 
"Sve je izmislio jedan novinar. Svi koji me znaju svjesni su da tako nešto nikada ne bih izjavio. Nikada bilo koga nisam vrijeđao na vjerskoj, rasnoj ili nacionalnoj osnovi. Stavio mi je u usta riječi koje nisam izgovorio. U Rijeci sam tri godine i nikada nisam imao ni najmanji eksces. Te izmišljotine pale narod, a neka im svima služi na čast."

Pročitajte više