HRVATSKA REPREZENTACIJA

Razbolio se hrvatski napadač koji je napravio transfer karijere. Dalić: Žao mi ga je

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

PETAR MUSA je igrajući za Boavistu ove sezone zabio 12 golova u 35 nastupa. Odlične nastupe 24-godišnjeg hrvatskog napadača primijetila je Benfica, koja ga je dovela za pet milijuna eura kao zamjenu za Darwina Nuneza koji je blizu odlaska iz kluba za čak 70 milijuna eura.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao ga je za četiri lipanjske utakmice Lige nacija. Hrvatska će igrati s Austrijom (3. lipnja) i Francuskom (6. lipnja) u Osijeku odnosno Splitu, dok Dalićevi izabranici 10. lipnja gostuju u Danskoj, a tri dana kasnije ciklus zatvaraju odlaskom u Francusku.

Nažalost, na konferenciji za medije pred današnje okupljanje reprezentativaca Dalić je objavio kako je Musa bolestan, zbog čega gotovo sigurno neće imati priliku upisati debi za A reprezentaciju, nakon što je za U-21 i U-18 u 14 nastupa zabio pet puta. 

"Muse mi je posebno žao"

"Perišić je otpao zbog ozljede. Šteta, možda je bio u najboljoj formi, no najbitnije je da ozdravi i bude spreman za prvenstvo. Probleme ima i Musa, bolestan je. Otpast će, mislim, i on. Neće doći na okupljanje. Livaja je isto bolestan, ali ćemo tijekom dana znati više", rekao je Dalić pa dodao: "Pozvali smo Ivanušeca s dodatnog popisa. Žao mi je, posebno zbog Muse. To je tako u životu."

Musa je 2017. godine iz Zagreba otišao u zaprešićki Inter, a kasnije u Slaviju. Klub iz Praga slao ga je na posudbe u Viktoriju Zizkov, Slovan Liberec, Union Berlin i Boavistu, u kojoj je igrao najbolji nogomet i osigurao transfer karijere u Benficu.

Pročitajte više