REAL - ALAVES 1:2 Real izgubio u jednoj od najgorih utakmica koju je vodio Zidane

Foto: Guliver Image/Getty Images

REAL i Alaves u Madridu odigrali su utakmicu 11. kola Primere, a gosti su senzacionalno, ali zasluženo pobijedili 2:1.

Alaves je slavio golovima Lucasa Pereza iz 5. te Joselua iz 49. minute. Za Real je zabio Casemiro u 86. minuti.

Kad kažemo da su gosti promašili još četiri čista zicera, a da je Real imao samo dvije dobre šanse, onda je jasno da je pobjeda Alavesa više nego zaslužena.

Možda najgora utakmica Reala otkako se vratio Zidane

Bila je ovo vjerojatno najlošija partija Reala nakon povratka Zidanea na klupu. Ovo je treća utakmica u nizu u Primeri bez pobjede za Real. Nakon poraza od Valencije (1:4) te remija s Villarrealom (1:1), poraz od Alavesa je treći neuspjeh Madriđana zaredom u prvenstvu.

Zinedine Zidane je počeo s Lukom Modrićem u prvom sastavu, ali hrvatski kapetan odigrao je loše i zamijenjen je u 70. minuti. Utakmica se igrala na pomoćnom stadionu Reala nazvanom po legendarnom Alfredu Di Stefanu.

Šok u 5. minuti

Real je odigrao užasnu utakmicu, a od samog početka bilo je jasno da ova noć za Kraljevski klub neće biti najbolja. Alaves je poveo, a da susret praktički nije ni počeo. Igrala se peta minuta kad je nakon kornera gostiju lopta otišla na drugu vratnicu, netko od igrača Alavesa želio ju je vratiti u pet metara glavom, ali pogodio je u ruku Nacha. Sudac je svirao penal, a Lucas Perez je bio precizan. Realu je to bio čak peti gol primljen iz jedanaesteraca u zadnje tri utakmice Primere.  

Bio je to golemi šok za momčad Reala koja se nakon toga posve izgubila. Imali su domaćini prividnu inicijativu, ali pravih šansu jako malo. Jedinu pravu je uprskao Toni Kroos u 40. minuti kad je pucao s desetak metara, umjesto da doda samom Marianu Diazu. Vratar Alavesa Pacheco sjajno je nogom skinuo udarac koji je išao u suprotni kut.

Perez, bivši napadač Atletica i Arsenala, izašao je u 25. minuti sam ispred Courtoisa. Obrana Reala je nestala s terena, a Perez je mogao je birati gdje će pucati. Ipak, želio je izvesti udarac efektno i odlučio se za lob kojeg mu je Courtois fantastično skinuo.

Nevjerojatna pogreška jednog od najboljih golmana svijeta 

No, ono što je odlično odradio u toj akciji, Belgijac je upropastio neshvatljivom pogreškom u 49. minuti. Courtois, ničim izazvan, dodao je loptu u noge Joseluu, inače bivšem igraču Reala, a ovaj s 20 metara pogađa praznu mrežu. 

U želji da dođu do gola, igrači Reala su posve zanemarili obranu, a Varane i Courtois su u nekoliko navrata ostajali sami protiv tri, četiri igrača Alavesa. Ipak, gosti su ostali na samo dva postignuta gola.

Real je u završnici dao sve u napad, Diazu je netko iz obrane Alavesa očistio loptu na samoj gol liniji, a Casemiro je u 86. nakon gužve s tri metra uspio ugurati loptu u mrežu. U zadnjim trenucima Isco je zatresao gredu, ali bilo bi nezasluženo da je Real s ovakvom igrom stigao do boda.

Real Sociedad i Atletico vode s po 23 boda, Real je četvrti s 17, a Sevilla peta s 16 bodova. Alaves ima 13 bodova.

Sastavi:

REAL: Courtois; Lucas, Varane, Nacho, Marcelo; Casemiro, Modrić, Kroos; Asensio, Hazard, Mariano Díaz.

ALAVES: Pacheco; Ximo Navarro, Laguardia, Lejeune, Rubén Duarte; Tomás Pina, Battaglia, Jota, Luis Rioja; Lucas Pérez, Joselu

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više