La Liga

Ovo je sedam najskupljih promašaja u povijesti Reala. Sjećate li se svih?

Foto: EPA

IGRANJE za Real Madrid stvara ogroman pritisak igračima, a neki od njih imali su vrlo težak period na stadionu Santiago Bernabeu iako ih je klub skupo platio.

Real je glamurozan klub i skupo plaća igrače, ali i mnogo očekuje od njih. Neki igrači nisu uspijevali nositi se s takvim pritiskom.

Posljednji u nizu takvih igrača je Eden Hazard, kojem veliki problem stvaraju i ozljede.

On nije jedini igrač koji prolazi kroz takvo iskustvo. Ovo je lista od sedam igrača koje je Real doveo da klub odvedu na veću razinu, ali oni su razočarali.

Eden Hazard

Hazard je doveden za 115 milijuna eura iz Chelseaja, čime je postao najskuplje pojačanje u povijesti Reala. 

Nakon nepunih godinu i pol dana stvari izgledaju vrlo loše. On je odigrao samo 28 utakmica za klub, pri čemu je postigao tek tri gola i sedam asistencija.

Njegov učinak je katastrofalan jer je stigao s reputacijom najboljeg igrača Premiershipa, a Real ga je platio skuplje nego što je plaćao Cristiana Ronalda i Garetha Balea.

Kaka

Kaka je stigao u Real iz Milana na ljeto 2009. godine, a plaćen je 67 milijuna eura. Četiri godine kasnije vratio se u Milan kao slobodan igrač, što dovoljno govori o njegovom učinku u španjolskom klubu.

Dvije godine prije dolaska u Real proglašen je najboljim igračem svijeta, ali u Realu je samo na trenutke pokazao svoje najbolje kvalitete. Mučili su ga problemi s ozljedama.

Za klub iz Madrida odigrao je 120 utakmica u kojima je postigao 29 golova i 39 asistencija.

Antonio Cassano

Cassano je plaćen samo 5.5 milijuna eura kada je stigao iz Rome u siječnju 2006. godine, ali svima je bilo jasno da se radi o vrlo kvalitetnom igraču.

Madriđani su imali velika očekivanja od talijanskog ofenzivca, ali on je uzvratio svojim nestašnim ponašanjem.

Nije mu trebalo mnogo vremena da se udeblja, čime je dodatno navukao gnjev ljudi u Realu.

Za godinu i pol dana provedenih u klubu odigrao je 29 utakmica i postigao samo četiri gola.

Nicolas Anelka

Nicolas Anelka je u Real stigao 1999. godine iz Arsenala za 35 milijuna eura, što je u to vrijeme bila jako visoka cifra.

Nije se najbolje slagao s tadašnjim Realovim trenerom Vicenteom del Bosqueom i napustio je klub samo godinu dana kasnije.

Stigao je odigrati 33 utakmice i postići skromnih sedam golova, ali Real je uspio zaraditi na njemu jer ga je prodao u Paris Saint-Germain za 34.5 milijuna eura.

"U Realu je bilo mnogo pritiska. Nisam mogao imati privatni život. Nisam mogao raditi ništa", kazao je kasnije Anelka.

Jonathan Woodgate

Real je na ljeto 2004. godine za 18.3 milijuna eura doveo stopera Jonathana Woodgatea iz Newcastlea.

Interesantno, doveden je iako je bio ozlijeđen, a problemi s ozljedama nastavljeni su i u Madridu.

Englez je u Realu proveo dvije godine u kojima je odigrao samo 14 utakmica. Uspio je postići i jedan gol, nakon čega je otišao u Middlesbrough.

Walter Samuel

Samuel je doveden istog ljeta kada i Woodgate. Od njih se očekivalo da predvode Realovu obranu, ali ni Argentinac nije ispunio očekivanja.

Stigao je iz Rome za 25 milijuna eura, ali samo godinu dana kasnije Real ga je prodao Interu za 16 milijuna eura.

Samuel je odigrao čak 40 utakmica za Real, koji je te sezone 2004./2005. u Ligi prvaka zaustavljen od Juventusa u osmini finala, dok je u La Ligi bio drugi iza Barcelone.

Luka Jović

Jović je sedmo najskuplje pojačanje u povijesti Reala. Doveden je iz Frankfurta 2019. godine za 63 milijuna eura.

Ovaj napadač je za Real do sada nastupio u 32 utakmice, ali je postigao samo dva gola, što dovoljno govori o njegovom učinku.

Ni Jovića nisu zaobišle ozljede, ali usprkos tome od njega se očekivalo puno više.

Pročitajte više