Real izdao vjeru: Izbrisao križ s grba na dresovima koje prodaje muslimanima

Foto: Twitter

REAL ne preza od bilo čega kako bi uvalio koji dres više "navijačima" iz arapskih zemalja. U lovu na petro-dolare odrekao se i dijela grba koji može zasmetati ciljanoj publici.

Prvak Europe je s tvrtkom Marka, distributerom sportske opreme i suvenira iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, potpisao ugovor kojim je precizirano da ova kompanija ima ekskluzivno pravo proizvodnje, distribucije i prodaje Realovih proizvoda za područje UAE-a, Saudijske Arabije, Katara, Kuvajta, Bahreina i Omana.
 
Dakako, ovo su sve muslimanske zemlje, sa strogim zakonima temeljenima na rigidnom tumačenju islama, pa se prvak "kršćanske" Europe iz turbokatoličke Španjolske, čiji grb kao trešnja na vrhu krasi križić iznad kraljevske krune, za šaku ne judinih, nego škuda druge vjere, odrekao spomenutog križa. Elegantno ga je maknuo s grba na dresovima i suvenirima za arapsko tržište.
 
Khaled al-Mheiri, potpredsjednik Marke, potvrdio je da je Real uklonio križ s dresova namijenjenih Bliskom istoku zbog religijskih razloga: "Moramo biti pažljivi u zemljama Arapskog zaljeva, jer tamo je izražena osjetljivost prema proizvodima s križem."
 
Ovo nije prvi put da se Real odriče križa u grbu kako bi zadovoljio tankoćutne arapske muslimane, jer isto je napravio i prije tri godine, kada ga je u kampanji koristio klupski sponzor, Nacionalna banka iz Abu Dhabija.
 
Zanimljivo, križ ne smeta Emiratesu, zrakoplovnoj tvrtki iz Dubaija, koja se oglašava na Realovom dresu,odmah ispod grba sa spomenutim križem. kao ni IPIC-u, investicijskom fondu iz Abu Dhabija, koji je također sponzor "križarskog" Reala
 

Pročitajte više