REAL - LEVANTE 1:2 Rekordno jalovi Real i petu utakmicu zaredom bez pobjede

Foto: Gulliver / Getty Images

REAL je u devetom kolu La Lige produljio niz bez pobjede na pet utakmica. Od čega čak četiri poraza. Protiv Levantea (1:2) srušio je 33 godine star klupski rekord neefikasnosti, odnosno vremena bez postignutog gola.

Protiv Levantea ovo je postao službeno najneefikasniji Real u povijesti

Real iz 2018/19 nije postigao gol čak osam sati i jednu minutu igre. 

Zadnji je zabio prije gotovo mjesec dana, 20. rujna. Za pobjedu 1:0 protiv Espanyola tada je u 41. minuti pogodio Marco Asensio.

Nakon toga Real nije uspio postići gol protiv Seville (0:3), Atletica (0:0), CSKA Moskve (0:1), Alavesa (0:1) te do 72. minute utakmice protiv Levantea, od kojeg je na svom terenu izgubio 1:2. 

Levante, koji ovaj meč dočekao na 11. poziciji, naizgled se doimao idealnim za vađenje, tim više što je dolazio na Bernabeu. Ali, kao što smo naveli u najavi utakmice, Real je zadnjih mjesec dana nevjerojatno jalov, tako da trenutno ne izgleda kao favorit čak ni protiv ovako skromnog gosta. 

Lopetegui je znao da je bivši ako izgubi, pa je promiješao momčad i trojac nedodirljivih, ali očajnih, poslao na klupu

Samo zahvaljujući tome što su Barcelona i Atletico u neznatno manjoj crnoj rupi, Real nije već sada potonuo u borbi za naslov. 

Ali danas je morao pobijediti. Trener Julen Lopetegui će, sada je to definitivno, vrlo brzo dobiti otkaz. Pitanje je samo hoće li to biti prije ili nakon iduće nedjelje i El Clasica. U kojem Real, da njegova nevolja bude još veća (ako je to uopće moguće), gostuje kod Barcelone.

Znajući kakva mu opasnost prijeti, Lopetegui je za Levante promiješao momčad i trojac nedodirljivih ostavio na klupi. Bale, Benzema i Kroos zaslužili su biti među rezervama zbog slabe forme. Napadački trozubac činili su Lucas Vazquez, Mariano Diaz i Marco Asensio. 

Real za manje od prvih 20 minuta pokopali VAR i Varane

I dok je kemijao s napadom, pokopao ga je inače pouzdani branič. Levante je nakon samo 13 minuta igre već vodio s 2:0 zbog dva "pomračenja uma" Raphaela Varanea. 

U 7. minuti Postigo je s polovice gostiju s desne strane odigrao dubinsku loptu prema kaznenom prostoru Reala. Varane nevjerojatno griješi, Morales mu se prikrada s leđa, uzima loptu, zaobilazi Courtoisa i poentira u prazan gol. 

Samo šest minuta kasnije sudac Fernandez prvo je dosudio slobodan udarac na samom rubu kaznenog prostora gdje je Varane rukom zaustavio Martijevu loptu, a zatim je nakon konzultacija s VAR-om ipak pokazao na penal jer je utvrđeno da je ruka Realovog braniča bila unutar kaznenog prostora. Za noge to ionako nije bilo dvojbeno. Konačno se prišlo izvođenju penala, prilikom kojeg je Courtois pogodio stranu, ali nije uspio zaustaviti Martijev udarac. Velika prednost za Levante. 

Četiri minute nakon drugog gola Levantea, Real zabija za smanjenje zaostatka, ali VAR mu poništava gol. Na ubačaj iz kornera Ramos glavom šalje loptu u prečku, odakle pada pred gol-crtu, a tamo je u mrežu zabija Asensio. Sudac pokazuje na centar, ali i ovdje je drugačije i pravomoćno presudio VAR. U trenutku kada je Ramos pucao, Asesnio je bio u ofsajdu.

Što Realu vrijede 32 udarca na gol kada Levante svoja jedina dva zabije u okvir?

Real je od tada do kraja dominirao, imao loptu u posjedu 70 posto vremena, imao 15 kornera, na gol pucao 32 puta, ali što mu to vrijedi kada je Levante svoja jedina dva zabio u okvir vrata?

Prvaku Europe odlaskom Ronalda nema tko zabiti iz svih tih nebrojenih prilika koje odlaze u stative, prečke ili proslavljaju suparničke golmane. 

Bask koji je u Barceloni proveo sedam godina i cijelu karijeru bio rezerva protiv Reala je branio utakmicu života

Oier Olazabal, golman Levantea, tek je prošle sezone, u 28. godini života, postao prvi golman u nekom klubu. Bask je proveo sedam godina u Barceloni, gdje je najviše napredovao do statusa trećeg golmana. Rezerva je bio u Granadi, Real Sociedadu i Levanteu. Konačno se dakle probio prošle sezone, a ove je silne godine sjedenja na klupama naplatio utakmicom života i to za pobjedu kod Reala.

Imao je čak 11 obrana, od čega ih je pola bilo zaustavljanje čistih golova. 

Rezultati by SofaScore

REAL - LEVANTE 1:2

Tijek utakmice:

Kraj.

90' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' Realu je zbog ofsajda poništen Marianov gol. 

88' Čak deseta obrana Olazabala. Golman koji brani partiju života sada je zaustavio dobar Marcelov udarac s ruba kaznenog prostora. 

79' Zadnja zamjena kod Levantea: Emmanuel Boateng umjesto Martija. 

78' Modrić puca s preko 20 metara, ali daleko od gola. 

77' Velika prilika za Real, stativa! Benzema je pucao s 20-ak metara, ali pogađa okvir gola. Odbijanac dolazi do Modrića, ali Olazabal brani njegov šut. 

76' Druga zamjena kod Levantea: Rodriguez mijenja ozlijeđenog Chemu. 

72. minuta: GOOOL za REAL! 1:2, strijelac MARCELO! Nakon osam sati i jedne minute suše, Real je konačno zabio gol. Benzema je dodao Marcelu, koji smiruje loptu i desnicom je šalje pod prečku. 

67' Prva zamjena kod Levantea: Doukoure ulazi umjesto Rochine. 

65' Velika prilika za Real i nova sjajna obrana Olazabala! Bale je pucao iz slobodnjaka, ali Levanteov golman se baca i brani. 

63' Bale puca prizemno s ruba kaznenog prostora, ali Olazabal brani.

61' Očajni Lopetegui radi obje preostale zamjene: Benzema i Ceballos ulaze umjesto Isca i Asensia. 

56' Istekom prošle minute bez postignutog gola, ova Realova momčad službeno je postala najneefikasnija u 116 godina povijesti Reala!

50+ Modrić puca s ruba kaznenog prostora, ali Olazabal odbija preko prečke u korner. 

46' Zamjena u Realu: Bale je ušao umjesto Odriozole.

Kraj poluvremena. 

44' Levanteu je sudac poništio gol zbog ofsajda. Tono je probio lijevu stranu i odigrao povratno za Rocinu, koji zabija na drugoj stativi, ali asistent je bio u nedozvoljenoj poziciji. VAR potvrđuje odluku glavnog suca. 

43' Velika prilika za Real i velika obrana Olazabala! Vazquez je opalio iz blizine i gol se činio neminovan, ali Levanteov golman čudesno brani.

27' Velika prilika za Real! Marcelo centrira, Levanteov golman Olazabal dira loptu, ali tako je samo dodaje Diazu za gol. Pier ipak u zadnji tren čisti pred svojim vratima. 

17' VAR poništava Realov gol! Na ubačaj iz kornera Ramos glavom šalje loptu u prečku, odakle pada pred gol-crtu, a tamo je u mrežu zabija Asensio. Sudac pokazuje na centar, ali i ovdje je drugačije i pravomoćno presudio VAR. U trenutku kada je Ramos pucao, Asesnio je bio u ofsajdu!

13. minuta: GOOOL za LEVANTE! 0:2, strijelac ROGER MARTI iz penala! Sudac Fernandez prvo je dosudio slobodan udarac na samom rubu kaznenog prostora gdje je Varane rukom zaustavio Martijevu loptu, a zatim je nakon konzultacija s VAR-om ipak pokazao na penal jer je utvrđeno da je ruka Realovog braniča bila unutar kaznenog prostora. Za noge to ionako nije bilo dvojbeno. Konačno se prišlo izvođenju penala, prilikom kojeg je Courtois pogodio stranu, ali nije uspio zaustaviti Martijev udarac. Velika prednost za Levante. 

7. minuta: GOOOL za LEVANTE! 0:1, strijelac JOSE LUIS MORALES! Postigo je s polovice gostiju s desne strane odigrao dubinsku loptu prema kaznenom prostoru Reala. Varane nevjerojatno griješi, Morales mu se prikrada s leđa, uzima loptu, zaobilazi Courtoisa i poentira u prazan gol. 

5' Odriozola, zamjenski desni bočni zbog ozljede Carvajala, pokušava centaršutom, ali nema opasnosti po Levante. 

1' Počeo je meč na Santiago Bernabeuu.

Real 55 minuta do novog crnog rekorda: Modrić igra, nezamjenjivi trojac na klupi

Ako u prvih 55 minuta protiv Levantea ne postigne gol, Real će postaviti novi klupski rekord neefikasnosti. Aktualni datira iz travnja 1985. Trenutno je na 409 minuta bez postignutog gola ili četiri i pol utakmice da nije postigao zgoditak. Zadnji je zabio prije gotovo mjesec dana, 20. rujna za pobjedu 1:0 protiv Espanyola, nakon čega nema ni gola ni pobjede.

Čini se da je Levante, koji je na 11. poziciji, idealan za vađenje, tim više što dolazi na Bernabeu. Ali Real zadnjih mjesec dana igra jako loše i jalovo, tako da trenutno ne izgleda kao favorit čak ni protiv ovako skromnog gosta. 

Samo zahvaljujući tome što su Barcelona i Atletico u neznatno manjoj crnoj rupi, Real nije već sada potonuo u borbi za naslov. Ali, danas mora pobijediti. Trener Julen Lopetegui će u slučaju bilo kojeg drugog ishoda dobiti otkaz. 

Zato je promiješao momčad i trojac nedodirljivih ostavio na klupi. Bale je doduše oporavljenik, ali Benzema i Kroos su među rezervama zbog slabe forme. Modrić je u sastavu, dok napadački trozubac čine Lucas Vazquez, Mariano Diaz i Marco Asensio. 

Sastav Reala za utakmicu protiv Levantea:

Courtois; Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modrić, Isco - Lucas, Asensio, Mariano.

Pročitajte više