LA LIGA

REAL MADRID - MALLORCA 2:0 Modrić namjestio prvi gol, Ramos prekrasno zabio drugi

Foto: EPA

REAL MADRID je pobijedio Mallorcu 2:0 u 31. kolu La Lige i tako nastavio veliku utrku s Barcelonom za naslov prvaka.

Blancosi svoje domaće utakmice igraju na zamjenskom Alfredo di Stefano stadionu budući da su na Santiago Bernabeuu u tijeku veliki radovi, no to ne utječe na kvalitetu njihovog nogometa.

Mallorca, za koju je hrvatski napadač Ante Budimir započeo od prve minute, počela je otvoreno i preko Babe i Laga Juniora zaprijetila u 9., odnosno 11. minuti pa je domaćina morao spašavati golman Thibaut Courtois.

Modrić asistirao za 1:0, no sporan je začetak te akcije zbog Carvajala

Real Madrid - RCD Mallorca Live Score

No Real se pridigao u 19. minuti preko Luke Modrića koji je lijepo na rubu šesnaesterca asistirao razigranom Viniciusu Junioru.

Mladi Brazilac izašao je sam na Manola Reinu i poentirao za vodstvo.

Ipak, sporna je bila situacija u začetku akcije kada je Dani Carvajal grubim startom osvojio loptu koja je potom stigla do Modrića.

Pet minuta kasnije Vinicius je pokušao lobom savladati Reinu poslije lijepog dodavanja Karima Benzeme, međutim, lopta je završila na prečki.

U 29. minuti opasnost s druge strane - Lago ubacuje s lijeve strane, Budimir u skoku, nedostajalo mu je tek nekoliko centimetara da u skoku napravi opasnost ispred Courtoisa.

Genijalnost Sergija Ramosa za potvrdu pobjede

Pobjedu Reala potvrđuje kapetan Sergio Ramos. U 56. minuti uzeo je slobodan udarac na 18 metara i savršeno pogodio desno rašlje Manola Reine. Bila je to nevjerojatna preciznost, udarac je preletio zid idealnom putanjom, gostujući golman nije se ni pomaknuo.

Za Ramosa je to bio deseti gol u 38. ovosezonskoj utakmici.

Do kraja je Real Madrid zaprijetio udarcem Brahima Diaza koji je u korner odbio raspoloženi Reina.

U nedjelju Real dočekuje Espanyol, Mallorca u subotu gostuje kod Athletica u Bilbau. Barcelonu u subotu očekuje gostovanje kod Celte u Vigu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više