Real Madrid traži spas u poljskoj senzaciji iz Italije za 60 milijuna eura

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID očajnički traži golgetera od odlaska Cristiana Ronalda. 

Fokus je na 23-godišnjem Poljaku Krzysztofu Piateku, drugom strijelcu talijanske Serie A. Real Madrid je spreman dati Talijanima 60 milijuna eura kako bi se transfer ostvario već u siječnju, piše Diario As.

Napadač Genoe ima 13 golova, jedan manje od Juventusovog Cristiana Ronalda, i jedna je od glavnih tema ove sezone na Apeninima s obzirom na to da je ove sezone za 4,5 milijuna eura stigao iz Cracovije.

Blancosi su u La ligi u 18 kola zabili tek 26 golova pa pokušavaju na sve načine pojačati napad. Piateka vide kao "vatrogasno" rješenje jer im trenutačno nisu dostupni napadači ranga Maura Icardija i Roberta Lewandowskog.

Od Piateka u Poljskoj nisu imali pretjerana očekivanja jer s 23 godine nije čudo od djeteta, on je u ozbiljnim godinama za mladog nogometaša.

Nakon prosječnih igara u Zaglebiju iz Lubina, prešao je u Cracoviju gdje se susreo s trenerom Michałom Probierzom.

"S njim jednostavno ne ide. To što mu sudac ne dosudi faul ne znači da može sjediti na terenu i mahati rukama. Tako se ponaša igrač koji je kapetan i koji nešto želi napraviti u karijeri. Vrijeme je da promijeni pristup", pričao je trener.

Piatek je u to doba imao tek pet golova u 16 kola.

"Uistinu liči na Lewandowskog, ali ne koristi dovoljno svoj talent. Bojim se da će se upropastiti. Kvalitetu ima, sve je u glavi", dodao je isti stručnjak.

Poljski napadač se probudio i zabio 21 gol u 36 utakmica igrajući za tek prosječnu poljsku momčad.

"Piatek će uskoro vrijediti 30 milijuna eura. Ako neki strani klub danas za njega ne plati pet milijuna eura, zažalit će kasnije. Kao s Lewandowskim. Mogu ga trenutno imati za sitniš, kasnije će vrijediti višestruko više" rekao je Probierz.

Poznata je priča kako je Genoa pogriješila prije osam godina. Menadžer Kuharski ponudio je Genoi svog klijenta Roberta Lewandowskog iz Lecha.

Talijani su tražili zamjenu za Diega Milita koji je otišao u Inter, a Genoa je odbila Poljaka i odlučila se za prekaljenog Lucu Tonija i mladog Mattiu Destra.

Cijena Lewandowskog bila je 4,75 milijuna eura i otišao je u Borussiju Dortmund, gdje je ubrzo pod vodstvom Jurgena Kloppa postao ponajbolji svjetski centarfor.

Sad Genoa nije napravila istu pogrešku, dala je jednak novac za njegovu "kopiju"...

 

Pročitajte više