Lige petice

REAL - MALLORCA 6:1 Asensio dao tri gola, briljirao i Benzema, Modrić ostao na klupi

Foto: AP Photo/Manu Fernandez/Guliver Images

REAL MADRID s uvjerljivih je 6:1 pobijedio Mallorcu na Santiago Bernabeuu u šestom kolu La Lige. Utakmicu je hat-trickom obilježio Marco Asensio, dva pogotka zabio je Karim Benzema, a jedan je dodao Isco.

Benzema je zabio prvi gol na utakmici u trećoj minuti poslije greške u Mallorcinoj obrani, da bi Asensio u 24. minuti nakon još jedne slabe reakcije gostujuće obrane povisio na 2:0. Samo minutu kasnije Lee Kang-In je poslije solo-akcije smanjio na 2:1, ali već u 29. minuti Asensio je na Benzeminu asistenciju zabio svoj drugi pogodak.

Asensio je do hat-tricka došao udarcem izvana u 55. minuti nakon još jedne asistencije Benzeme. Francuz se zatim drugi put upisao među strijelce u 78. minuti, a konačnih 6:1 postavio je Isco u 84. minuti. Carlo Ancelotti odlučio je odmoriti Luku Modrića i nije bilo potrebe da kapetan hrvatske reprezentacije ulazi u igru.

Asensiju je ovo bio prvi ovosezonski nastup u prvih 11, a ujedno i prvi golovi ove sezone te prvi hat-trick za Real, u koji je došao 2014. godine baš iz Mallorce.

Real je pobjedom sačuvao prvo mjesto i dva boda prednosti nad Atleticom, dok je Mallorca deseta s osam bodova.

Pročitajte više