Real porazom prekinuo rekordni niz, Španjolci optužuju sve njegove igrače, a slave samo - pogodite kojeg

Foto: Guliver Image/Getty Images

NEGDJE je moralo stati. Real je preko tjedna u Kupu u suludoj završnici uspio u zadnjih nekoliko minuta s 1:3 doći na 3:3 te time srušiti nestvaran rekord Barcelone od čak 40 utakmica bez poraza. 
 
Junaci preokreta na Sanchez Pizjuanu bili su Sergio Ramos, koji je osam prije kraja ''panenkom'' ubio svaku nadu Seville da može do senzacije nakon poraza 0:3 na Bernabeu i Kerim Benzema koji je duboko u sudačkoj nadoknadi zabio za 3:3, čime je Real srušio Barcin niz od 39 utakmica bez poraza.
 
Sudbina je htjela da niz stane baš tamo gdje je rekord i srušen i to samo nekoliko dana kasnije, a tragičari Realovog posrnuća bili su heroji iz Kup utakmice.
 
Sve do 86. minute Real je imao pobjedu i tri boda u rukama, zahvaljujući pogotku Cristiana Ronalda koji je u 67. minuti realizirao kazneni udarac. No, tada je uslijedio preokret u kojem je aktivno sudjelovao i Realov kapetan Sergio Ramos.
 
Naime, u 86. minuti loše je reagirao na ubačaj Sarabije te glavom poslao loptu u vlastitu mrežu. Jedna minuta dijelila je Real i Sevillu od podjele bodova, kad je Stevan Jovetić udarcem s 20-ak metara uspio svladati Keylora Navasa i donijeti Sevilli pobjedu za napredak do drugog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.
 
Realovi kroničari nakon utakmice nisu štedjeli zvijezde kraljevskog kluba, pa su tako negativne ocijene dobili vratar Navas, kome zamjeraju izuzetno nesigurnu izvedbu tijekom cijelog susreta te očajno postavljanje pri pobjedničkom Jovetićevom pogotku. 
 
Negativnu četvorku dobio je u Karim Benzema. Cijelu je utakmicu bio nevidljiv, a kumovao je golu s kojim je Sevilla uzela sva tri boda. Dok su svi na stadionu očekivali kraj utakmice, Francuz se nonšalantno poigravao s loptom, koju mu je Vitolo ukrao, uposlio Jovetića, a sve dalje je povijest.
 
Sergio Ramos, unatoč nesretnom autogolu dobio je pristojnu šesticu. Do zadnjih nekoliko minuta utakmice bio je neprelazan, a često je znao otići naprijed i biti izuzetno opasan po vrata svoje bivše momčadi. Navodno, Ramos je bio izuzetno napaljen na ovu utakmicu zbog salve zvižduka koje je pobrao u Kupu prošli tjedan.
 
Od Cristiana Ronalda navijači Reala očekivali su puno više, međutim, Portugalac nije sasvim podbacio. Nije više brz kao što je bio nekad, ali zabio je i aktivno je sudjelovao u još nekoliko opasnih situacija pred vratima Andalužana.
 
Na Realovim službenim stranicama najbolje ocijeni igrači su Dani Carvajal, Casemiro i Luka Modrić. Carvajal je odigrao impresivnu partiju. Iznudio je penal za svoju momčad, a preko desne strane mrcvario je obranu Seville cijelu utakmicu.
 
Casemiro je oduševio. Bilo je užitak gledati njegova nadmetanja na sredini terena s fantastičnim Stevenom N'Zonzijem i Vicentom Iborrom. U 90 minuta igre napravio je samo jednu grešku. Dovoljno za ocjenu osam.
 
I na kraju Luka Modrić. Čak i kad Real izgubi, princ Madrida po je običaju jedan od rijetkih koji navijačima može pogledati u oči. Hrvatski veznjak imponirao je igrom u sredini, dirigirao je gotovo svakom akcijom svoje momčadi i ako nešto pozitivno Zidane može izvući iz ove utakmice, onda je to nastup Luke Modrića. Fantastična predstava, na koju su navijači Reala zapravo i navikli. U anketu među navijačima Reala na Twitteru za vrijeme utakmice protiv Seville. Hrvatski je reprezentativac dobio 43 posto glasova, dok je drugi bio Casemiro. Jedan je navijač napisao da Luka igra kao da su mu kopačke čarobne.
 

Pročitajte više