Real započeo pregovore oko zvijezde Tottenhama: Barcelona odustala od lova

Foto: EPA-EFE

REAL MADRID stupio je u kontakt s Tottenhamom kako bi započeli pregovore oko dovođenja Christiana Eriksena sljedećeg ljeta, piše engleski The Independent. 

"Aktualni osvajači Lige prvaka planiraju potrebne promjene u svom sastavu sljedećeg ljeta i žele Christiana Eriksena ili Edena Hazarda kao nove playmakere. Ipak, Danca će biti lakše dovesti. Dok obojici istječe ugovor 2020. godine, poznavajući način poslovanja Tottenhama, Real vidi Spurse kao klub koji će prije pristati na prodaju nego Chelsea", pišu Englezi.

Iako je Real navodno svjestan teškoće pregovaranja s Tottenhamovim predsjednikom Danielom Levyjem, zbog toga što Dancu ugovor istječe 2020. vjeruju kako mogu dogovoriti transfer ispod 100 milijuna eura ako do dogovora dođe nadolazećeg ljeta. Prodaja Isca također je jedan od načina prikupljanja sredstva za ovaj transfer, napominju Englezi. 

Prilika života

Eriksen na stolu ima ponudu produljenja ugovora sa Spursima koji mu nude više od 200 tisuća eura tjedno, ali Danac ne želi propustiti priliku igranja za klub poput Reala u najboljim igračkim godinama.

"Ako dođe do situacije gdje Eriksen ne bi produljio prije ljeta, Spursi bi željeli više od 100 milijuna za njegov transfer."

Barcelona je također bila zainteresirana za Eriksena, pogotovo prije nego što je prošle sezone dovela Coutinha iz Liverpoola, ali sada više ne planira dovođenje Danca. Bayern Nike Kovača je također u utrci, ali Eriksen bi najvjerojatnije ostao u Tottenhamu ako mu propadne transfer u jedan od španjolskih velikana.

Podsjetimo, Eriksen je prije pet i pol godina stigao u Tottenham iz Ajaxa za svega 12 milijuna eura. Do danas je odigrao 251 utakmicu, uz 62 gola i 78 asistencija.

Pročitajte više