Velika imena u igri: Real je izgubio rat za Pogbu, ali evo kome se okreće

Foto: Guliver Image/Getty Images

OČITO kako je samo pitanje trenutka kada će konačno i službeno biti završena najveća ovoljetna nogometna saga, prelazak francuskog veznjaka Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United u povijesnom, rekordnom iznosu.

Osim Manchester Uniteda, kao potencijalni kandidat za usluge traženog Francuza u redu je stajao Real Madrid, točnije Zinedine Zidane za kojeg je poznato kako iznimno cijeni svog sunarodnjaka.

Sissoko, Matić, Matuidi ili Verratti

Kraljevski klub koji dosad nije podizao veliku prašinu u ljetnom prijelaznom roku, momčad planira pojačati jednim kvalitetnim veznim igračem svjetske klase, a nakon očitog gubitka Pogbe, u kontekstu dolaska na Santiago Bernabéu kao najizgledniji kandidati spominju se Francuz Moussa Sissoko, Chelseajev Nemanja Matić te PSG-ovi Blaise Matuidi i Marco Verratti.

Trener Madriđana nekoliko puta je naglasio kako ovog ljeta konkurenciju u momčadi prvenstveno želi ojačati u sredini terena, a netko od četvorice spomenutih trebao bi uskoro sletjeti u španjolsku prijestolnicu. Moussa Sissoko i Blaise Matuidi, također Zizouovi sunarodnjaci, imaju najviše šansi, no priča se kako je trener europskog prvaka bacio oko i na Nemanju Matića, kojem mjesto kod Contea nije zacementirano, pogotovo nakon dolaska N'Goloa Kantea iz Leicestera.

Dovođenje Talijana Marca Verrattija bilo bi nešto teže, no znamo da kad Real, odnosno Florentino Perez nešto zacrta, to uglavnom i dobije.

Ostalo je nešto malo više od mjesec dana do kraja ljetnog prijelaznog roka, a sigurno je kako će Pérez zasukati rukave i u tom periodu ispuniti poneku Zidaneovu želju.

 

Pročitajte više