REALOV ŠOPING U BASKIJI Bilbau uzima golmana, Sociedadu desnog beka

Foto: Twitter

VRATAR i desni bočni, posebno otkako su Navas i Carvajal ozlijeđeni, već su dulje pozicije na kojima Real mora dovesti daleko bolje igrače od Casille i Achrafa.

As donosi ekskluzivu: aktualni prvak Španjolske, koji ove sezone za vodećom Barcelonom zaostaje osam bodova, igrače za povratak na vrh našao je u odmetnutoj Baskiji, pokrajini gdje je simbol Španjolske omražen.
 
Konkretno, golmana Kepu Arrizabalagu (23) u Athletic Bilbau i desnog bočnog Alvara Odriozolu (22) u Real Sociedadu. 
 
Novac ne briše međunacionalni antagonizam, ali svakako ga ublažava. Real je za smekšavanje baskijskih klubova zato što im uzima najtalentiranije igrače pripremio čak 60 milijuna eura.
 
I to 20 za Arrizabalagu već za mjesec dana i 40 za Odriozolu na kraju sezone, prije SP-a na koji odlaze oba mlada Baska. 

Golman Athletica iz Bilbaa prva je Realova meta za novog vratara kluba koji svih ovih godina ne krije da ne vjeruje Keyloru Navasu i uporno mu traži zamjenu.
 
Nakon što su definitivno odustali od stare želje Davida De Gee, u Realu su se bacili na vratara koji je prema kriterijima dugovječnih golmana još dijete. Ljetos je branio gol španjolske U-21 reprezentacije na Euru, gdje je njegova momčad u finalu izgubila od Njemačke.
 
Arrizabalaga je prošle godine na 23 utakmice branio Athleticov gol, gdje je minutažu dijelio s 14 godina starijim veteranom Gorkom Iraizozom. Nakon što je on otišao, Arrizabalaga je postao prvi golman, a u Europskoj ligi mijenja ga Iago Herrerin.
 
Realu je Arrizabalaga posebno zanimljiv jer mu ugovor završava sljedećeg ljeta, a pregovori s Athleticom zapeli su još u siječnju. Real, naravno, neće platiti 65 milijuna, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru mladog golmana i tako ga učiniti najskupljim vratarom u povijesti.
 
Ali neće ga dobiti ni besplatno u lipnju, kada mu istječe ugovor. Razlog je što je Athletic, kada je shvatio da gubi sjajnog mladog vratara i to tako što ovaj odlazi u omraženi Real, Arrizabalagi poručio da će do kraja sezone sjediti na klupi.
 
Golman to nikako ne želi, jer tako bi sigurno ostao bez odlaska na SP, pa je nakon subotnje utakmice Athletic - Real (0:0) dogovoreno da već u zimskom prijelaznom roku dođe u Madrid i to za manje od trećine iznosa odštetne klauzule.

U slučaju Odriozole, nezamjenjivog u Real Sociedadu, za koji je već namjestio četiri gola u Primeri, Real će morati platiti puni iznos odštetne klauzule.
 
Sjajni desni bočni ima ugovor do 2022., ali već je rekao aktualnom klubu da želi u Madrid i to prije SP-a.
 
Ako se oba ova transfera realiziraju, a sve ukazuje na to, Real bi na SP-u imao čak sedam reprezentativaca Španjolske: Carvajala, Ramosa, Nacha, Asensija, Isca, Arrizabalagu i Odriozolu.

Pročitajte više