Realovo otkriće godine: 20-godišnjak zabio u sva četiri debija ove sezone

Foto: Getty Images/Guliver Image

ČUVENI napad Real Madrida, pod kodnim imenom BBC, ove sezone je zabio samo 12 od 41 gola koje je europski prvak zabio u svim natjecanjima. Benzema, Bale i Cristiano zabili su po četiri pogotka, najskuplje ljetno pojačanje vrijedno 30 milijuna eura Alvaro Morata zabio ih je šest, a toliko ima i najveće Realovo otkriće sezone Marco Asensio.


20-godišnji Asensio, dijete Mallorce koje je u Real stiglo prije godinu dana za 3,5 milijuna eura, ovog se ljeta vratio na Santiago Bernabeu s posudbe u Espanyolu i oduševio struku i navijače. U svojoj prvoj sezoni u Madridu ostvarilo je nevjerojatan skor zabivši golove u sva četiri debija za Real u svim natjecanjima ove sezone.

Asensio je sa šest golova u 10 utakmica najefikasniji igrač Reala ove sezone. Morata, koji je zabio isti broj golova, igrao je dvije minute i četiri nastupa više.

Svoj prvi gol zabio je u UEFA-inom Superkupu početkom kolovoza u pobjedi protiv Seville. U prvenstvu je debitirao dvanaest dana kasnije i zabio drugi gol u pobjed 3:0 protiv Real Sociedada u prvom kolu La Lige. Krajem rujna upisao je i drugi gol u prvenstvu, a prije deset dana debitirao je za Real u Ligi prvaka zabivši gol poljskoj Legiji u pobjedi 5:1. Nestvaran niz zaključio je jučer zabivši dva gola Leonesi u svom prvom nastupu u Kupu Kralja u pobjedi 7:1.


REAL MADRID, najbolji strijelci ove sezone

Alvaro Morata     14 nastupa - 6 golova
Marco Asensio     10 nastupa - 6 golova
Karim Benzema     11 nastupa - 4 gola
Gareth Bale       11 nastupa - 4 gola
Cristiano Ronaldo  9 nastupa - 4 gola
Sergio Ramos       9 nastupa - 3 gola

Pročitajte više