HRVATSKI NOGOMETAŠI

Rebić ubojitiji od golgeterskih legendi Serie A: Dybale, Papua, Mertensa...

Foto: EPA

ANTE REBIĆ, novi heroj Milana i senzacija Serie A, i protiv Fiorentine (1:1) u 25. kolu nastavio je golgeterski pohod. U Firenci je zabio šesti gol u isto toliko posljednjih utakmica talijanskog prvenstva.

Rebić, koji je u Milan došao na posudbu iz Eintrachta ljetos, sve do 19. siječnja ove godine i početka efikasnog niza nije napravio ništa u talijanskom klubu. U 179 minuta na terenu do tada ostao je bez ikakvog učinka. 

No potom je za manje od sat vremena u igri, u razmaku od samo pet dana i na dva meča, i to na oba kao rezerva, zabio tri gola za šest velikih bodova. Rossoneri su s tih Rebićevih šest bodova od susjedstva borbe za opstanak došli do mjesta koje vodi u Europu. 

Nije pretenciozno te pobjede nazvati Rebićevima, jer protiv Udinesea je u jedno poluvrijeme zabio dva gola za pobjedu 3:2, a pet dana kasnije kod Brescije je za pola sata postigao jedini zgoditak na utakmici te tako izborio status prvotimca.

Zanimljivo, na prvom meču, protiv Verone (1:1), kao starter nije zabio, ali to je ostao jedini prvenstveni meč u posljednjih šest da nije poentirao.

Nakon tog kratkog posta niz se nastavio s po jednim golom u svim ostalim utakmicama Serie A: protiv Intera (2:4), Torina (1:0) i sada Fiorentine (1:1). 

Rebić je nizu svojih žrtava u ovom intervalu dodao i najbolji talijanski klub, ali Juventusu je zabio u Kupu, za 1:1 u prvoj polufinalnoj utakmici.

Ali ovdje je riječ o golgeterskom fenomenu Ante Rebića u Serie A, gdje je u samo mjesec dana i šest utakmica postigao šest golova. Čak kada se tome pridoda i onaj njegov jalovi polugodišnji uvod prije zimske eksplozije, Rebićeva statistika i dalje je fascinantna.

Od svih igrača koji su u Serie A ove sezone postigli po šest golova, Rebić je igrao daleko najmanje, samo 608 minuta. 

Pogledajmo samo u kakvom je Rebić uglednom društvu i koga je sve nadmašio: Papu Gomez, Paulo Dybala, Federico Chiesa, Giovanni Simeone, Dries Mertens, Rodrigo Palacio, Goran Pandev, Joaquin Correa, Dušan Vlahović... Dakle, savršen miks golgeterske mladosti, najperspektivnijih ofenzivaca te superiskusnih i superefikasnih napadačkih legendi Calcija.

Svi oni zabili su jednak broj golova kao i Rebić, ali je on ispred njih jer je igrao najmanje. 

Pročitajte više