REMONT DINAMA Prodaju se stožerni igrači, Pivarić i Antolić, traži se napadač

Foto: Pixsell / I. Kralj 

U DINAMU su već nakon poraza od Hajduka počeli razmišljati o remontu momčadi za iduću sezonu. Krenuli su s Ivajlom Petevom, kojeg su igrači smijenili porazom kod Belupa, ekipe koja cijelo proljeće nikoga nije pobijedila. Neki od njih za nagradu će ostati u kadru oko kojeg se gradi novi Dinamo. Nakon 11 godina dominacije predali su tron i ostali bez vitalne financijske injekcije iz Lige prvaka. Savjetnik Zdravko Mamić zato je jučer podsjetio izvršnu vlast da klub živi od prodaje igrača. Tim za pregovore i preprodaju može krenuti s ozbiljnim radom.

Na izlaznim vratima su među prvima oni najiskusniji. Dosad stožerni igrači Josip Pivarić i Domagoj Antolić, reprezentativci i kapetani Dinama, idu na tržište. Više nisu dovoljni Dinamu koji bi se mogao namučiti da ih proda po pristojnoj cijeni. Razočarao je i Pavičić u veznom redu, upitno je može li dosegnuti razinu za Dinamo.

Odlazi Šifo, Dinamo gradi momčad oko klinaca 

Mjesta nema ni za Gordona Schildenfelda u obrani, Sigali i Benković teško će uopće zaigrati do kraja sezone. U užoj obrani Dinamo računa na Leškovića i Perića, dok se na bokovima treba pojačati. Mladi Benković je na prodaju, Matel i Stojanović nisu rješenja za desni bok, gdje se najbolje snašao Mario Šitum, iako mu to nije prirodna pozicija. Na lijevoj strani, ako Pivarić ode, ostaje Borna Sosa, jedan od igrača oko kojih će klub graditi budućnost. Tu spadaju još golman Dominik Livaković, Nikola Moro i Amer Gojak. Moro bi trebao igrati u paru s Ademijem, koji se vraća u kadar. Machado ide "na otpis". 

Soudani je produžio ugovor, gaža mu košta milijun eura godišnje, no Dinamu će trebati još jedan napadač njegovog kalibra. U Angela Henriqueza više nitko ne polaže nade. Sammir je priča za sebe. Nespreman je i jedva šeta po terenu, a jedan je od najskupljih igrača, doveden da bude prevaga u borbi za naslov. Kao pojačanje je doveden i Guilherme, ali taj scenarij se nije ostvario. 


Armin Hodžić bio je Dinamov top napadač ovog proljeća, no još se čekaju njegovi golovi "velikima", budući da nije pomogao protiv Rijeke i Hajduka. 

Najveći Dinamov talent Ante Ćorić svoju reputaciju dokazuje kad god igra, ali njegov odnos s Mamićem je duboko narušen. Svako malo prijeti odlaskom iz kluba..

Romeo Jozak vratio se sa skautinga iz Južne Amerike u pravi čas. Dinamo računa da će voditi i opremati kadar u kriznoj situaciji. 

Pročitajte više