Andrijašević ponovno junak, Rijeka s dva igrača više srušila Split i ostala šest bodova ispred Dinama

Foto: Hina

RIJEKA je slavila kod Splita s 2:0 u 19. kolu Prve HNL. Momčad Matjaža Keka uspjela je pobijediti golovima Franka Andrijaševića u 77. i 87. minuti, te time iskoristila dva igrača manje jer je u 57. crveni karton dobio vratar Duka, a u 84. Jurendić nakon prekršaja nad Ajayijem.

Novom pobjedom Rijeka je zadržala šest bodova više od Dinama, a ni u 32. utakmica zaredom nije osjetila poraz u prvenstvu. S druge strane, Split je i 13. uzastopni susret ostao bez pobjede protiv ekipe s Rujevice.  

Domaćin se u prvom poluvremenu dobro branio i imao nekoliko dobrih prilika za postizanje pogotka. No, taktika domaćeg trenera Vjeke Lokice raspala se u 57. minuti kad je isključen vratar Tomislav Duka koji je rukama obranio udarac Vešovića izvan kaznenog prostora i opravdano zaradio crveni karton.
 
Rijeka je brojčanu prednost iskoristila u 77. minuti kad je Andrijašević u pravom trenutku utrčao u kazneni prostor te glavom prebacio istrčalog vratara Kukića koji je ušao kako bi zamijenio isključenog Duku.
 
Andrijašević je po drugi put bio strijelac u 86. minuti. Jurendić je srušio Ajayija na rubu kaznenog prostora, za što je zaradio crveni karton, a Bruno Marić je pokazao i na bijelu točku. Andrijašević je bio precizan i postavio konačnih 2-0.
 
Rijeka je i nakon 19. kola zadržala šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom, dok je Split ostao na 9. mjestu s osam bodova koliko ima i posljednjeplasirana Cibalia, uz lošiju gol-razliku.
 
Utakmicu na stadionu u Parku mladeži pred oko 300 gledatelja sudio je Bruno Marić iz Daruvara.

 

Pročitajte više