"Rijeka je u mom srcu, a suđenje za Dinamo je sramotno": Riječane je izludio rođeni Riječanin

Foto: Duško Marušić/Pixsell

"SPAVAŠ li mirno, Handanoviću Samire?", dobacivali su Ivici Ivušiću krajem prošle godine na Maksimiru nakon što je bio najzaslužniji za remi kojim je Istra zaustavila Dinamo (1:1).
 
Koliko je tada koštao Dinamo, toliko je jučer Ivušić pomogao branitelju naslova. Naime, ponovno je zablistao kada je bilo najpotrebnije njegovoj momčadi te je fantastičnim obranama donio bod Istri u derbiju protiv Rijeke (1:1). Ivušić je izludio Riječane koji su u Puli propustili pobjeći Dinamu na sedam bodova razlike i tako sedam kola prije kraja stići na korak od naslova prvaka.
 
Rođeni Riječanin šokirao Riječane i obradovao Dinamo
 
Zanimljivo, Ivušić je rođeni Riječanin, vratar koji je sa sedam godina počeo trenirati u omladinskoj školi Rijeke, ali nikad nije zaigrao za prvu momčad jer je još kao pionir otišao u milanski Inter.
 
Talijani su ga primijetili kada je u finalu jednog turnira u Milanu obranio tri penala vršnjacima iz Intera i odveo Rijeku do naslova. Dva tjedna kasnije dobio je poziv iz Intera i otišao je na probu.
 
"Ja idem tamo pa makar spavao u parku", rekao je tada Ivušić koji je prvu godinu u Milanu samo trenirao, a sa 16 je potpisao ugovor sa slavnim klubom. 
 
"Nakon te godine nisam mogao dobiti radnu dozvolu pa sam šest mjeseci odradio u amaterskom klubu Prato. Kasnije sam napokon mogao potpisati za Inter, za čije sam kadete i juniore branio."
 
Jučer su ga upoznali i oni Riječani koji ga dosad nisu znali
 
Kada je vidio da u prvoj momčadi Intera ne računaju na njega, odlučio se vratiti u Hrvatsku. Izborio se za slobodne papire i 2015. godine potpisao za Istru. Prvu sezonu je bio rezerva iskusnom Iveši, a zatim je početkom ove sezone dobio priliku protiv Hajduka i blistao na golu u remiju bez golova. Nakon toga je često bio najbolji vratar kola, a jučer su ga upoznali i oni Riječani koji ga dosad nisu znali.
 
"Rijeka je moj grad, Rijeka je u mom srcu. Nikada ne znaš što donosi budućnost... Možda nam se putevi opet spoje? Da, to ne bi bilo loše. Vidim se u Rijeci, u tom klubu sam bio sedam godina", rekao je nakon jednog okršaja s bivšim klubom Ivušić, kojem su idoli Julio Cesar i Samir Handanović, vratar s kojima je trenirao u Interu.
 
Želi da Rijeka postane prvak i da se vrati u svoj klub
 
Jučer je skinuo barem pet zicera svojim Riječanima i tako ostavio Dinamo u igri za naslov prvaka, ali krajem prošle godine šokirao i Modre svojim obranama. I njima je otkinuo dva boda, ali ga je zgrozilo suđenje na Maksimiru i penal iz kojeg je Dinamo poveo.
 
"Najbolje ne komentirati suđenje. Sramota je da se tako očito sudi u korist jedne momčadi", komentirao je tada Ivušić. 
 
Do kraja sezone Ivušić će imati priliku iskupiti se navijačima Rijeke. Protiv Dinama će braniti 17. svibnja, a uopće ne skriva kako u borbi za naslov prvaka navija za Rijeku...
 

Pročitajte više