NOGOMET

Rijeka remizirala s reprezentacijom Ukrajine u humanitarnoj utakmici

Foto: Goran Kovacic/Pixsell

U PRIJATELJSKOJ humanitarnoj nogometnoj utakmici odigranoj na Rujevici Rijeka je s ukrajinskom reprezentacijom igrala 1:1 (1:1). Sav prihod s ove utakmice namijenjen je globalnoj platformi prikupljanja sredstava za pomoć Ukrajini United24. Ukrajina je povela pogotkom Denisa Garmaša u 24. minuti, a na 1:1 poravnao je Josip Drmić u 37.

Bila je ovo treća humanitarna utakmica organizirana u Hrvatskoj za pomoć Ukrajini od početka ruske agresije na tu zemlju. Zagrebački Dinamo je 28. travnja u Maksimiru ugostio svog imenjaka iz Kijeva, dok je Hajduk 1. svibnja na Poljudu igrao sa Šahtarom iz Donjecka. 

Ukrajinskoj reprezentaciji ovo je bila treća humanitarna utakmica kojom se ujedno i priprema za nastup u dodatnim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje će se održati od 21. studenoga do 18. prosinca. Ranije je svladala Borussiju iz Mönchengladbacha i Empoli.

Ukrajina će 1. lipnja gostovati kod Škotske u Glasgowu, a u slučaju pobjede u toj utakmici igrat će u finalu kvalifikacija protiv Walesa 5. lipnja u Cardiffu.

Pročitajte više