RIJEKA SLOMILA OSIJEK U 88. MINUTI Vratila se u utrku za prvaka

Foto: Pixsell (Davor Javorović)

U DERBIJU 31. kola Prve HNL Rijeka je na Rujevici, pred 5 100 gledatelja, pobijedila Osijek s 1:0 (0:0). Rijekinu minimalnu pobjedu ovjerio je Jakov Puljić u 88. minuti susreta. 
 
Glavni arbitar utakmice bio je Fran Jović (Zagreb), a u svojstvu pomoćnih sudaca bili su Ivica Modrić (Zagreb) i Igor Krmar (Zagreb).
 
Derbi na Rujevici nije opravdao očekivanja. Rijeka je djelovala bolje, dok se Osijek branio većinu utakmice. Vrijedi spomenuti kako se Rijekin napadač Heber ozlijedio u drugom poluvremenu te ga je zamijenio Jakov Puljić
 
Pogodak odluke pao je tek dvije minute prije kraja kada je Jakov Puljić iskoristio odbijenu loptu od Osijekova vratara Marka Malenice. 
 
U 74. minuti Osijek je na travnjaku ostao s desetoricom igrača nakon što je drugi žuti karton dobio Mirko Marić. 
 
Riječani su, osim troboda, proslavili i prvu pobjedu u međusobnim ogledima glede tekuće sezone. U prva tri prvenstvena ogleda Osječani su triput trijumfirali (1:0, 2:1, 2:1). 
 
Uoči sutrašnjeg ogleda Hajduka i Dinama na Poljudu, Rijeka (60) je večerašnjim trobodom dodatno zakomplicirala prvenstveni epilog. Za vodećim Dinamom (66) zaostaje šest bodova, a za drugoplasiranim Hajdukom (60) tek bod. Osijek je, pak, petim ligaškim porazom i dalje na četvrtoj poziciji s osam bodova manje od Rijeke. 
 
U sljedećem kolu Rijeka će se na gostovanju sučeliti s Dinamom, a Osijek će na domaćem terenu koplja ukrstiti s Lokomotivom. 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više