PREOKRET NA RUJEVICI Matei promašio penal, pa u 94. minuti zabio za pobjedu protiv Lokomotive (2:1)

Foto: Nel Paveltić/Pixsell

NAKON četiri utakmice posta, Rijeka je napokon nekoga pobijedila. Teško, uz puno muke i patnje, ali je pobijedila. U 6. kolu HNL-a momčad Matjaža Keka pobijedila je u infarktnoj završnici Lokomotivu 2:1 i vratila si malo samopouzdanja uoči velike utakmice s Olympiakosom sljedećeg utorka.

Velikih problema imao je Matjaž Kek uoči utakmice. Gorgon nije mogao igrati, a Slovenac je na klupi ostavio umorne Gavranovića i Hebera.

Takva, znatno oslabljena i preumorna Rijeka ušla je mlako u utakmicu i Lokomotiva je u otvaranju igrala potpuno ravnopravnu utakmicu. U 16. minuti Zagrepčani su iskoristili pomutnju u domaćoj obrani i nakon odbijenog Babićeva udarca, dok su Riječani tražili loptu po šesnaestercu, do nje je došao Doležal i uposlio usamljenog Majera koji zabija u prazan gol.

Primljeni gol probudio je domaćine, koji su odlučnije krenuli prema naprijed i mogli su možda do izjednačenja u 23. minuti kad ih je sudac Duje Strukan možda i oštetio. Šunjić je rukama gurao Vešovića nakon kornera, no sudac je ostao nijem. Da je pokazao na bijelu točku, nitko mu ne bi mogao ništa prigovoriti.

Nešto kasnije Maleš je tukao iz slobodnog udarca, ali je Šemper još bolje reagirao i spasio svoju momčad. U nastavku je pojačala kiša, ali je i pojačala Rijeka. Stisnuli su domaćini "lokose" na njihovu polovicu, nisu im dali disati, ali Šemper se nije dao, iako nije bilo prevelikih, pravih prilika.

I onda drama. Bradarić je u 80. minuti snažno tukao s 20-ak metara. Šemper je bio na lopti, ali se spetljao i prebacio loptu preko sebe u gol. Gol je dao dodatni impuls Riječanima, proključala je i Armada i samo tri minute kasnije, Ivanušec je s leđa gurnuo Hebera, a Strukan pokazao na bijelu točku.

Odahnula je Rujevica, Matei je pucao, no sjajni Šemper se iskupio za gol i pročitao njegov udarac. Oduševljenje je zamijenio očaj, ali Rijeka se nije predavala. Tražila je gol i dočekala ga u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Sjajni Bradarić je fantastično proigrao Mateija, koji je izbio sam ispred Šempera, ali ovaj put nije pogriješio i donio je Rijeci veliku, važnu pobjedu. VIDEO

Nije bilo lijepo, dapače, bilo je dramatično i infarktno, ali Kekova momčad pronašla je odnekud snagu i slomila vrlo dobro organiziranu Lokomotivu. Pamtit će se samo tri boda iz ove utakmice, ali nema sumnje da će momčadi poput Rijeke ovakav preokret dati dodatnu snagu i izvući je iz krize u koju je upala zadnje četiri utakmice.

Lokomotiva je, s druge strane, drugu utakmicu zaredom ispustila vodstvo u samoj završnici utakmice. U prošlom kolu su do 79. minute vodili 2:1 protiv Osijeka pa izgubili 3:2.

HNL, 6. kolo:

Rijeka - Lokomotiva 2:1 (Bradarić 80', Matei 90'+4' / Majer 16')

Pročitajte više