HRVATSKI NOGOMETAŠI

Rog pokopao Sevillu: Skrivio nevjerojatno ispadanje rekordera Europa lige

Screenshot

MARKO ROG uveden je na kraju prvog produžetka uzvratne utakmice osmine finala Europa lige između Slavije Prag i Seville kako bi gosti sačuvali siguran prolazak koji su tada imali. Umjesto toga, velikom greškom skrivio je eliminaciju svoje momčadi i tako joj oduzeo priliku da šesti put osvoji natjecanje u kojem je rekorder po broju trofeja. 

Prva utakmica u Sevilli završila je 2:2, a nakon što je istim rezultatom okončan regularni dio u Pragu igrali su se produžeci. Sevilla je u 98. minuti došla do velike prednosti 3:2, što je značilo da zbog gola u gostima domaćin u samo zadnje 22 minuta dodanog vremena mora postići dva gola i ne primiti nijedan kako bi prošao dalje. 

Slavia je u 102. minuti izjednačila na 3:3, ali i dalje je Sevilla imala prolazak. Kako bi mu bila još bliže, trener Pablo Machin iz igre izvlači najboljeg strijelca Wissama Ben Yedder i uvodi Marka Roga, veznjaka koji mu je trebao donijeti čvrstinu i začepiti brojne defenzivne rupe.

Umjesto toga, Rog je postao najveća Sevillina rupa. Za samo 15 minuta u igri sve što je mogao napravio je pogrešno, a kruna njegovog debakla dogodila se minutu prije kraja produžetka. Nakon njegove greške na rubu kaznenog prostora Slavia je počela akciju koja je nakon nespretnosti stopera Kjaera i golmana Vaclika završila golom za pobjedu Slavije 4:3 i njen prolazak dalje, dok je Sevilla prosula nemoguće.

Marca je Roga duplo pokopala. Proglasila ga je i tragičarem i najgorim igračem utakmice: "Njegova greška u opasnoj zoni i na samom kraju produžetka, minutu prije prolaska Seville, donijela je potpuni obrat i njeno ispadanje. Ušao je kako bi pomogao svojoj momčadi, a na kraju ju je pokopao Ovo je bila luda utakmica, a on je igrač koji ne donosi red nego nered."

Rog je tako pridonio prvom Sevillinom ispadanju iz natjecanja koje smatra svojim (osvojila ga je tri puta u zadnjih pet godina) još od 2011. kada ju je eliminirao Hannover. Od tada je Sevilla nanizala povijesnih 18 rundi u EL-u sve dok je nije nokautirao hrvatski veznjak na posudbi iz Napolija. 

Ovo je Sevilli veliki udarac jer je planirala osvajanjem Europa lige izboriti Ligu prvaka iduće sezone. Preko prvenstva će jako teško to ostvariti. 

Pročitajte više