Transferi

Romano: Inter je Perišiću dao svoju ponudu i sada čeka odluku, ali čeka je i Conte

Foto: Profimedia

JOŠ UVIJEK nije poznato gdje će hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (33) nastaviti karijeru. Od ovog ljeta je slobodan igrač jer mu petogodišnji ugovor s Interom istječe. Više klubova je zainteresirano za Perišića, ali dva su se ipak najozbiljnije istaknula.

Inter mu je već na sastanku ponudio novi ugovor, a najpoznatiji izvjestitelj o nogometnim transferima Fabrizio Romano kaže da bi mu njegov trenutni klub dao plaću od pet milijuna eura godišnje. Perišić i dalje nije donio odluku, a Inter je željno iščekuje.

Tottenham čeka Perišića, a on Contea

Odluku iščekuje i Tottenham, koji je jako zagrizao za hrvatskog reprezentativca. Očekuje se da će Antonio Conte ostati trener Tottenhama nakon što ga je uspio uvesti u Ligu prvaka, a talijanski stručnjak je s Perišićem već radio u Interu te ga jako dobro poznaje i cijeni. Olakotna okolnost je i iznos od 150 milijuna eura, koliko će Tottenham imati za transfere.

Romano tvrdi i da Perišić čeka potvrdu hoće li Conte ostati trener Tottenhama, što bi na kraju moglo i prevagnuti. Upravo ga je Conte smjestio na poziciju lijevog beka u sustavu s tri nazad, na kojoj i dalje briljira. Conte je taj sustav prenio i u Tottenham te bi mu Perišić odlično došao.

Podsjetimo, Perišić je igrač Intera još od 2015. godine te je u 254 nastupa za taj klub postigao 55 golova. Jednu sezonu u tom periodu proveo je na posudbi u Bayernu, a ranije u seniorskoj karijeri igrao je za Club Brugge, Borussiju Dortmund i Wolfsburg.

Pročitajte više