Ronaldo nakon što je ispisao povijest: Zna se koji rekord najviše želim srušiti

Foto: Epa

PORTUGAL je pobjedom 3:0 nad Mađarskom u dvoboju prvog kola skupine F otvorio Euro.

Vodeći pogodak za Portugal postigao je Raphael Guerreiro u 84. minuti, a strijelac preostala dva gola bio je kapetan Cristiano Ronaldo koji je u 87. minuti realizirao kazneni udarac, a u 92. minuti postavio konačnih 3:0.

Kapetan Portugala Ronaldo je u ovom susretu postao prvi igrač u povijesti koji je nastupio na pet različitih europskih prvenstava, a usput je postao i prvi koji je zabio barem po gol u pet završnica najjačeg natjecanja reprezentacija na europskom kontinentu.

Ronaldo nije stao na tome. S ova dva gola stigao je do brojke od 11 pogodaka na europskim prvenstvima, po čemu je također rekorder. Iza njega je sad ostao Michel Platini koji je postigao devet golova.

"Važno je bilo pobijediti. Bila je to teška utakmica, protivnik se jako dobro branio, ali postigli smo tri gola i vrlo sam zahvalan momčadi što mi je pomogla da postignem dva gola i oborim rekord. Taj rekord je dobar, ali za mene bi najbolji rekord bio dva puta zaredom osvojiti Euro. Bilo je bitno započeti turnir na ovaj način. Sada moramo samo nastaviti, razmišljati o sljedećem meču i pobijediti", kazao je Ronaldo nakon utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više