"Ronaldo odlazi iz Reala, gotovo je": Vodeći portugalski sportski dnevnik razvalio preko naslovnice

Screenshot: Record


"NEISPUNJENA obećanja dovela su do nepovratne odluke. Kreće aukcija." Ovo piše preko naslovnice današnjeg izdanja Recorda, portugalskog sportskog dnevnika koji se hvali da je najprodavaniji i da ima najposjećeniju stranicu. 

A spomenuta neispunjena obećanja odnose se na jamstva koja je Ronaldo prije sedam mjeseci dobio od Realovog predsjednika Florentina Pereza da će mu plaća s trenutnih 21 milijuna eura godišnje biti povećana na 30 milijuna eura. Ronaldo neostvarenje jamstava smatra Perezovom strategijom da ga se izgura iz kluba, navodi isti izvor. 

Podsjećamo, Ronaldo je u studenom 2016. s Realom potpisao "doživotni" ugovor, do ljeta 2021. S obzirom na to da je prije četiri mjeseca napunio 33 godine, jasno je da to znači ostanak u Realu do kraja karijere. Uz plaću od 21 milijuna eura godišnje. 

Ali nakon njega nove ugovore potpisali su Neymar, koji u PSG-u zarađuje 35 milijuna eura godišnje, te Messi, kojem Barcelona plaća 40 milijuna eura godišnje. 

U tom svjetlu treba gledati performans koji je Ronaldo napravio odmah nakon nedavnog finala Lige prvaka u Kijevu, kada se usred Realovog slavlja nakon trijumfa u finalu Lige prvaka nad Liverpoolom (3:1) ponašao nimalo slavljenički.

"Bilo je jako lijepo igrati za Real", izjavio je tada, što je odmah protumačeno kao njegov oproštaj od kluba čiji je simbol, najbolji igrač i strijelac u povijesti.

Kasnije, u miks zoni, nastavio je u sličnom tonu. Na pitanje u čemu je problem, odgovorio je:

"Moj problem vuče se već dulje. Nije stvar u novcu. Osvojio sam pet Liga prvaka i odavno sam u povijesti, ali..."

Ostaje li u Realu?

"Ništa ne mogu jamčiti, neću lagati. Neću se skrivati, sljedećih nekoliko dana obavit ću razgovore koje moram. Nešto će se dogoditi, a sljedećeg tjedna obožavateljima otkrivam i što."

Je li Vaš problem predsjednik Perez?

"Pričam s njim i pozdravljam ga jer sam pravi profesionalac. Nemam problema s njim."

Nije li slavlje zbog osvajanja Lige prvaka pogrešno vrijeme za objavu vijesti kao što je ova?

"Slažem se da nije pravo vrijeme, ali moram biti iskren. Ne govorim puno, ali kada nešto kažem, onda to ima težinu. Ne žalim što sam to rekao upravo sada, jer to je trebalo reći."

Ovo su prilično znakoviti podaci. Kao i to što je Ronaldo u Kijevu sam rekao, bez ikakvog povoda, da "nije stvar u novcu", te činjenica da je manevre poput ovog već izvodio kada je tražio bolji ugovor od Reala.

Samo dan kasnije, na dočeku europskih osvajača na Bernabeuu, cijeli stadion skandirao je Ronaldu da ostane, a on je poručio: "Vidimo se sljedeće sezone."

Ali iz njegove domovine dolaze suprotne najave. 

Pročitajte više