Ronaldo progovorio: Odluka za nekoliko dana

ŠPANJOLSKI novinar Guillem Balague razgovarao je s Cristianom Ronaldom. Portugalac je objasnio ono o čemu do sada nije želio govoriti.

Za početak je igrač Manchester Uniteda rekao zašto je uručio odbijenicu treneru Fergusonu, kada je ovaj došao u kamp Portugalaca za vrijeme Europskog prvenstva.

"Bio sam na velikom natjecanju i nismo si imali ništa za reći. Ja moram govoriti ono što mislim i želim. Zato me ne smeta ako se netko pritom uzruja" - počeo je Ronaldo.

"Cilj mi je biti najbolji na svijetu. Želim to i zbog toga naporno radim svaki dan, no upitno je hoću li se ikada dohvatiti nagrade koje je meni kao igraču toliko važna" - dodao je Ronaldo, koji strahuje od činjenice da nitko iz Premierlige nikada nije proglašen najboljim svjetskim nogometašem.

U sedamnaest godina, koliko se dodjeljuje, nagrada je zaobilazila igrače iz Premierlige, dok su čak devetorica koji su igrali u Španjolskoj proglašeni najboljima. Nije nevažno spomenuti da su četvorica (Brazilac Ronaldo, Francuz Zidane, Portugalac Figo i Talijan Cannavaro) “okrunjeni” kada su igrali za Real Madrid.

I zato mnogi zaključuju kako je Španjolska sigurno odredište ovog nogometaša za sljedeću sezonu. Ove je osvojio naslov u Premierligi i pehar osvajača Lige prvaka, no strahuje da će ga zaobići osobno priznanje.

Kroz cijeli razgovor Cristiano Ronaldo nije rekao niti "da" niti "ne" oko ostanka ili odlaska s Otoka. Iz šturih odgovara jasno je tek da će Portugalac otići na operaciju noge koja ga muči već tri mjeseca, a da će svoju odluku javno objaviti kroz nekoliko dana.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više