Rosso: Zapalit ću još 10 baklji, ako opet pobijedimo Dinamo

NAKON što se nemali broj navijača pobunio kako to da Giovanni Rosso može paliti baklju na terenu, da bi potom i policija najavila podizanje prekršajnog postupka protiv veterana Hajduka, oglasio se i glavni akter ovoga događaja.

> Hoće li se i Rosso prije utakmice javljati u najbližu policijsku postaju?

> Policija podiže prekršajnu prijavu protiv Giovannija Rosse!

"Ne znam ni sam kako mi se baklja našla u ruci. Netko mi ju je dao, ali ne znam tko. Ponijele su me emocije, nakon pobjede je bilo doista nevjerojatno nositi dres Hajduka. Ne bojim se mogućih posljedica. Poštujem sve institucije pravne države i snosit ću odgovorno sve sankcije koje po zakonu budem morao. Jasno je kako se svi građani moraju ponašati u skladu sa zakonom i ja ni u jednome trenutku neću pokušati pobjeći od toga jer poštujem i Državu i ljude koji su na njezinome čelu", rekao je Rosso u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

"Ma, gledajte, kada netko na vjenčanju zapali tko zna koliko baklji nikome ništa. Ide li tko u zatvor? Nisam baklju bacao okolo niti sam ikoga ugrožavao, samo sam je držao u ruci. I ako pobijedimo i u idućem derbiju zapalit ću deset bengalki. Ako je kazna za svaku po jedna godina zatvora ići ću u zatvor deset godina", dodao je.

M.M.
Foto: Vladimir Dugandžić / Cropix

Pročitajte više