Rothen pregovara s Hajdukom: Francuz traži 30 tisuća eura mjesečno do kraja sezone

PROSLAVLJENI igrač PSG-a i povremeni francuski reprezentativac Jerome Rothen u pregovorima je sa splitskim Hajdukom. Doznajemo kako je Hajduk ipak zagrizao za 32-godišnjeg veznjaka, koji želi potpisati polugodišnji ugovor za 30 tisuća eura mjesečno, baš kao što je napravio u siječnju prošle godine za turski Ankaragucu.

Hajduk ipak inzistira na godini i pol ugovora, dok bi Rothen na kraju sezone volio opet probati zakucati na vrata La Championnata. Rothen bi u Hajduk stigao kao slobodan igrač, a sigurno bi Bijelima bio od pomoći na lijevom krilu. Neki hrvatski mediji pisali su o Rothenu kao o lijevom beku, međutim nema govora o tome, Rothen je ofenzivac.

Rothen je karijeru počeo u Caenu, nastavio u Troyesu, odakle ga je za pet milijuna eura 2002. godine doveo Monaco. Dvije godine bio je jedan od najbolji igrača kluba iz Kneževine, postavši viceprvak Europe u onoj momčadi s Dadom Pršom, da bi 2004. godine za čak 11 milijuna eura prešao na Park Prinčeva.

U šest godina u Parizu Rothen je odigrao 139 ligaških utakmica, u kojim se 16 puta upisao u strijelce. U međuvremenu je postao dijelom reprezentacije Francuske za koju je nastupio 13 puta. Unatoč dobrim partijama, Rothen ipak nije bio dijelom Galskih pijetlova na Svjetskom prvenstvu 2006. godine u Njemačkoj.

2009. godine nakon dosta blijedih partija, PSG je poslao Rothena na jednogodišnju posudbu u Glasgow Rangers. Tamo se nije naigrao, a skupio je svega četiri nastupa. Sljedeće godine razišao se sa Škotima, da bi u siječnju 2010. godine potpisao šestomjesečni ugovor za Ankaragucu. Tu se dijelom vratio na stare staze odigravši gotovo 20 utakmica, zabivši i jedan zgoditak.

Kada se prije nekoliko dana kroz medije provukla informacija o mogućem angažmanu Rothena, trener Hajduka Goran Vučević nije bio najskloniji toj ideji. Što se promijenilo u međuvremenu nije poznato.

"Sportski direktor Kalinić izvijestio me o toj opciji. Moram priznati da nemam informacija o Rothenu, da ne znam gdje je igrao, što je radio ove sezone. Ali, koliko se sjećam, to je ipak igrač ofenzivne orijentacije, a nama bi potrebniji bio defenzivac na lijevoj strani. Koncentrirat ćemo se na mlade igrače, sumnjam da će nešto biti od tog posla s Rothenom", rekao je Vučević.

Pročitajte više