Rudić: Bolje ćemo se pripremiti za obranu naslova svjetskih prvaka

POTPUNO nemotivirani hrvatski vaterpolisti izgubili su u borbi za peto mjesto od Španjolaca. Na kraju su, dakle, aktualni svjetski prvaci završili tek na šestom mjesto što je zasigurno najveće razočaranje ekipnih momčadi, veće i od rezultata rukometaša.

>Indisponirane Barakude izgubile peto mjesto

Na kraju se ključnim pokazao poraz protiv SAD-a koji nas je stajao prvog mjesta u skupini i gurnuo u četvrtfinale sa Crnom Gorom. Nakon što smo izgubili i od europskih prvaka morali smo igrati za peto mjesto u utakmici koja nije imala nikakav natjecateljski naboj.

"Pola ekipe je bilo bolesno"

Danas nam je u borbi za peto mjesto protiv Španjolaca nedostajalo nekoliko igrača - Bošković, Smodlaka i Vrdoljak, a najbolji strijelci su bili Bušlje i Đogaš sa po dva postignuta gola. Čak su naši i uspjeli povesti 2:0, no to je bilo sve.

"Pola ekipe danas je bilo bolesno, bilo nas je na devet na bazenu, sve skupa nas je cijela ova situacija zatekla pa smo tako i završili, na šestoj poziciji. Ušli smo svom snagom u olimpijski turnir, ali uz niz okolnosti i dozu nesreće sve je krenulo kontra nas i završilo razočaravajućim šestim mjestom",  kazao je Zdeslav Vrdoljak nakon poraza od Španjolaca.

U polufinalu su Amerikanci svladali Srbe 10:5.

"Amerikanci su nas sve iznenadili svojom borbenošću i napretkom u igri . Apsolutno zaslužuju jednu od medalja", rekao je razočarano Vrdoljak.

"Napravili smo veliku grešku protiv SAD-a"

I izbornik Ratko Rudić kaže da je ključna utakmica bila ona protiv SAD-a te da smo sami sebi krivi što se nismo plasirali direktno u među četiri najbolje momčadi nego smo morali igrati četvrtfinale.

"Šesto mjesto je jedan respektabilni rezultat, ali nije onaj kojeg smo mi očekivali i kojeg smo zacrtali prije olimpijskih igara. Napravili smo veliku grešku protiv Sjedinjenih Država i to nas je dovelo do ove situacije da smo završili šesti", rekao je izbornik Barakuda uz napomenu kako je pola momčadi bolesna s visokim temperaturama.

"Sad moramo obraniti titulu svjetskog prvaka"

Na kraju smo tako izgubili sve tri utakmice koje su odlučivale o plasmanu - protiv SAD-a, Crne Gore i Španjolske. Rudić se požalio na izostanak igrača, ali kaže da to nije opravdanje za lošu igru u današnjoj utakmici.

"Zdravstveno smo u loši, ali to nije opravdanje što nismo odigrali bolje protiv Španjolaca. Sljedeće je da idemo obraniti našu titulu svjetskog prvaka sljedeće godine i za to ćemo se bolje pripremiti", zaključio je Rudić.

M.Pa./R.J.
Foto: AFP

Pročitajte više