Rukometaši stigli u Vršac, Goluža: Vuković je spreman, Balić upitan

HRVATSKA rukometna reprezentacija stigla je u Vršac, dva dana prije prve utakmice na Europskom prvenstvu. Izbornik Slavko Goluža zadovoljan je dočekom i smještajem u Vršcu, te smatra kako su igrači u potpunosti spremni za okršaj protiv Islanda.

"Sigurno je da postoji nervoza i to je dobro", započeo je Goluža, "mi smo spremni i samo trebamo ići iz utakmice u utakmicu. Tako ćemo se ponašati. Trebamo u svakoj utakmici ići na glavu jer je to jedini pravi način da dođemo do rezultata. Trebamo biti bolji od protivnika i moramo s dobrom igrom izazvati sreću koja nam je na ovakvom natjecanju jako potrebna"

"Trka, borbenost i pokretljivost - to je naš sustav igre"

Hrvatska reprezentacija odradila je svoj debi u Vršcu pobjedom protiv Mađarske početkom studenog prošle godine. Kauboji su slavili s uvjerljivih 30:22, a u istoj nas dvorani očekuju Islanđani.

"Sve je do nas. Mi se možemo nositi sa svima. Što se tiče dvorane nema tu neke velike prednosti svi se igrači brzo prilagode. Morat ćemo imati pravi pristup, morat ćemo biti borbeni i težit ćemo velikom pokretljivošću i trkom. To će biti naš sustav igre", izjavio je Keta, a zatim se osvrnuo na ozljedu Ivana Balića.

"Ivano treba odraditi trening. On je skupa sa mnom na sebe preuzeo veliku odgovornost i on je svjestan povrede. Vidjet ćemo koliko on u ovom trenutku može. Ako on neće moći onda će svatko morati dati još veći doprinos da se njegov izostanak ne primijeti", rekao je Goluža koji će ipak moći računati na Dragu Vukovića što je veliki plus za momčad.


"Drago je odradio kvalitetan trening od sat vremena. Nećemo ni njega forsirati da se povreda ne vrati, bit će vremena za njega", zaključio je.

Štrlek: Nabrijani smo i vjerujemo u sebe

Kakvo je stanje među reprezentativcima i postoji li velika nervoza pred Island opisali su Manuel Štrlek i Denis Buntić.

"Zasad je sve odlično, dvorana je vrhunska. Sad je sve na nama da ostvarimo pravi rezultat. Postoji mala pozitivna nervoza, ali to je dobro. Nabrijali smo se i vjerujemo u sebe", poručio je Manuel.

"U dvorani smo igrali, znamo kako je i jedva čekamo da sve započne. Svi čekamo utakmicu protiv Islanda. Nisu ni oni došli ovdje da izgube, jaka su ekipa imaju dobre igrače, ali mi vjerujemo u sebe i vjerujemo u pobjedu", tvrdi Buntić.

Pročitajte više