HRVATSKI NOGOMETAŠI

Rusi predstavili Lovrena kartom Velike Srbije

Screenshot: Youtube

IMPRESIVNO napravljeni, visokobudžetni animirani film u stripovskom stilu, kojim je ruski prvak Zenit najavio natjecanje u Ligi prvaka i predstavio Dejana Lovrena, ima ozbiljnu manu. 

Ruski prvak skupinu LP-a s Borussijom Dortmund, Lazijom i Bruggeom otvara za pet dana utakmicom protiv belgijskog prvaka.

Tim povodom Zenit je napravio film u kojem su klub i njegovi ključni ljudi, od dužnosnika i trenera do igrača, prikazani kao zapovjednici, časnici i pomorski ratnici iz ere ruskog carstva koji kreću u bitku.

Takva priča odabrana je jer je Sankt-Peterburg grad velike pomorske tradicije.

Sergej Semak, trener kluba, i njegov pomoćnik Anatolij Timoščuk u filmu dogovaraju sastav posade kojom će zaploviti u veliki boj. 

"Sastavili smo jaku momčad, ali nedostaje nam čovjek koji je iskusio najveće pobjede", kaže Semak.

"Imam kandidata. Iz našeg reda", pokazujući na orden s logom Lige prvaka (koju je osvojio s Bayernom) na prsima odgovara Timoščuk.

"Dejan Lovren! Borio se na Jadranu, u Francuskoj i Engleskoj. Taj gospodin ima više odličja nego što je močvara oko Sankt-Peterburga i gladan je novih pobjeda", predstavljaju Lovrena.

On je prikazan nakićen ordenjem i s puškom na ramenu. 

Međutim, kada se u filmu bojišta koja je Lovren prošao prikazuju kartom Europe, pri čemu se označavaju države u kojima se "borio", granice država starog kontinenta prikazane su kakve doista jesu za sve zemlje osim za Srbiju.

Ona obuhvaća još Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Albaniju, Makedoniju i Kosovo.

Autori filma su, valjda iz respekta prema Lovrenu, poštedjeli Hrvatsku ove animirane velikosrpske ekspanzije. Umjesto da se prema memorandumu SANU-a proteže do Virovitice, Karlovca i Karlobaga, Velika Srbija se ovdje zaustavila na aktualnim, avnojevskim granicama Hrvatske. 

Pročitajte više