S Bayernom su igrali za svjetsku titulu, sad kolju ovce da spriječe ozljede

Foto: Epa

RAJA DE CASABLANCA najtrofejniji je afrički nogometni klub u povijesti i jedini afrički klub koji je igrao finale Svjetskog klupskog prvenstva. Bilo je to prije sedam godina. Marokanski klub je do finala pobjeđivao Auckland City iz Novog Zelanda, Monterrey iz Meksika, a pravu senzaciju je napravio u polufinalu. Slavni brazilski Atletico Mineiro je pao rezultatom 3:1.

U finalu je aktualni prvak Europe Bayern bio bolji i golovima Dantea i Thiaga slavio s 2:0 i okrunio se naslovom svjetskog prvaka.

Sedam godina kasnije nekoliko članova Uprave kluba odlučilo je organizirati javno klanje ovce kako bi zaustavili ''epidemiju'' ozljeda koja je pogodila klub u posljednje vrijeme.

Lokalne novine Assabah i le360 sport.ma objavile su da je nesretna ovca zaklana prošlog vikenda na stadionu kluba u četvrti Oasis u Casablanci, a bizarni čin izazvao je zaprepaštenje nekih klupskih radnika.

Meso zaklane ovce podijeljeno je među raznim radnicima kluba.

Od početka ove sezone dvanaest igrača Raje pretrpjelo je ozljede zbog kojih su na dulje vrijeme morali izbivati s terena.

Marokanske novine Assabah pišu da je 2006. godine upravni odbor istog kluba na stadionu žrtvovao tele kako bi klub imao više sreće.

Pročitajte više