ŠAH - SJAJNA IGRA VLASTE MAČEK

U 5. kolu šahovskog velemajstorskog turnira Cvijet Mediterana naše najbolje šahistice bile su vrlo uspješne. L

Vlasta Maček je u sjajno vođenoj partiji nanijela prvi poraz Ruskinji Irini Sudakovoj, a Mara Jelica postigla je pobjedu na doista neobičan način. Protiv Slovenke Ane Grobelšek upustila se u sumnjivu taktičku avanturu i dospjela u potpuno izgubljenu poziciju. No, Slovenka je izgubila nit, krenula iz greške u grešku i Jelica je uspjela napraviti veliki preokret. Mirjana Medić je bila na pragu pobjede protiv Kristine Šolić, ali se Čakovčanka spretno izvukla prijelazom u završnicu raznobojnih lovaca. Slovakinja Eva Repkova je strpljivom igrom dočekala pogrešku mlade Borke Frančišković i novom pobjedom uhvatila korak u borbi za visok plasman. Andrea Pahor nije htjela riskirati i prihvatila je ponudu remija vodeće Monike Grabicz, iako je u središnjici imala jasnu prednost.

Rezultati 5. kola: Pahor-Grabicz remi, Jelica-Grobelšek 1:0, Medić-Šolić remi, Frančišković-Repkova 0:1 i Maček-Sudakova 1:0.

Poredak na ljestvici: Grabicz 4 boda, Jelica 3,5 , Medić, Maček i Sudakova 3, Repkova 2,5 , Grobelšek 2, Pahor i Šolić 1,5 , Franćiškovia 1 bod.

(Hina) xvkov ydl

Pročitajte više