ŠAH - VELIKI SKOK IVONE PURGAR

Na Svjetskom šahovskom prvenstvu za uzraste od 10 do 18 godina odigrano je sedmo kolo u kojem je dvanaestero hrvatskih predstavnika zabilježilo polovičan uspjeh 5 pobjeda i jedan remi uz 6 poraza.

Djevočice su bile mnogo uspješnije od dječaka. Najveći skok napravila je Ivona Purgar (uzrast do 10 godina), koja se drugom uzastopnom pobjedom probila na diobu šestog mjesta u konkurenciji 82 igračice. Ivona ima 5 bodova, a dobro se drži i Kristina Šolić (do 18) koja se novom pobjedom ponovno izdigla iznad granice od 50 posto osvojenih bodova. Pobjede su još postigle Petra Kruljac (do 14) i Jelena Mance (do 16), a poražene su Andrea Mijatović (do 12) i Snježana Đeno (do 18).

Od naših mladih šahista pobjedu je izborio samo Zagrepčanin Davorin Kuljašević (do 18), koji sad ima 4,5 boda. Ante Brkić (do 16) i Saša Martinović (do 12) novim su porazima pokvarili izglede za visok plasman, a izgubili su i Nikola Greb (do 10) i Ivan Šarić (do 14). MarinBosiočić je remijem dostigao Antu Brkića i sad ima 4,5 boda.

Pročitajte više