Sanchez: Poraz od Mirka pokazao bi mi kako da postanem bolji borac

IAKO ĆE 3. veljače u Las Vegasu debitirati pod okriljem profitabilne američke borilačke organizacije, ponajbolji svjetski borac Mirko Filipović slovi za jednog od glavnih pretendenata za UFC naslov.

24-godišnji Amerikanac Eddie Sanchez prvi će se naći na udaru Mirkove ljevice, a sudeći po njegovim preferencama i dosadašnjem skoru (8-0), ni naš predstavnik neće imati lagan posao. Premda neustrašiv po prirodi, Sanchez borbu s Mirkom vidi kao veliko iskušenje. A tako je vidi i većina Amerikanaca, pa je imperativ pobjede još i veći.

"Prije nekoliko godina preživio sam tešku prometnu nesreću. Moj se automobil na cesti preokrenuo nekoliko puta, proletio sam kroz vjetrobransko staklo i prošao teško postoperativno razdoblje. To iskustvo otvorilo mi je oči. Nekoliko mjeseci radio sam samo jujitsu, no kad sam se potpuno oporavio, krenuo sam s pravim treninzima." - priča Sanchez.

I zaista,Amerikanac je preko King of the Cage i Total Combat natjecanja vrlo brzo stigao do UFC-a. Krajem prosinca 2005. debitirao je, ušavši u Oktogon kao zamjena. U drugoj rundi nokautirao je favoriziranog Marija Neta i od tog dana ne zna za poraz.

"Jednom kad počnete s treningom, san vam je samo domoći se UFC-a. King of the Cage i Total Combat ponekad privuku mnogobrojnu publiku, ali ništa nije kao UFC." - reći će 24-godišnji Amerikanac, rođen u Južnoj Kaliforniji.

Najavljujući meč s Mirkom, kojim se ovih dana bave i brojni američki novinari, Sanchez je kazao:
"Iako u susret ulazim s omjerom od 8:0 to neće biti egzibicija. Dat ću sve od sebe da ne doživim prvi poraz. No, Mirko je težak protivnik i izgubim li, bit će mi draže da me pobijedio tako kvalitetan borac. Ne kažem da planiram izgubiti, ali u slučaju da dođe do takvog raspleta, mogu samo naučiti kako postati boljim borcem."

Mirko Filipović na listi UFC-a, dodajmo, postavljen je kao četvrtoplasirani teškaš.

D.R.
Foto: UFC

Pročitajte više