ŠARIĆ POBIJEDIO CELTICSE Dario odličan u trijumfu nad najboljom momčadi Istoka

Foto: Screenshot

SINOĆ su se u NBA ligi igrale četiri utakmice. Najveće iznenađenje priredili su košarkaši Philadelphia 76ersa koji su u gostima slavili protiv Boston Celticsa 80:89.
 
Pred punim TD Gardenom Celticsi su doživjeli drugi poraz zaredom. Nakon što su prije dva dana izgubili od Pelicansa, sinoć su poraženi i od 76ersa našeg Darija Šarića.
 
Philadelphiju je do pobjede predvodio sjajni Embiid s 26 poena, 16 skokova i šest asistencija. Kamerunac je tako na sjajan način proslavio uvrštenje na NBA All-Star utakmicu. Hrvatski košarkaš Dario Šarić je za 34 minute provedene na terenu upisao 16 poena, šest skokova te je dodao dvije asistencije. Bio je drugi strijelac svoje momčadi odmah iza Embiida. Kod Bostona najbolji je bio Horford s 14 poena, tri skoka i četiri asistencije.


 
U drugoj utakmici večeri aktualni doprvaci Cleveland Cavaliersi na domaćem terenu su slavili protiv Orlando Magica 104:103. U dosta uzbudljivoj utakmici uspjeli su upisati prvu pobjedu nakon niza od četiri poraza zaredom. LeBron  James i društvo vodili su na poluvremenu 20 razlike (67:47), no u trećoj četvrtini košarkaši Orlanda se bude, ubacili su 37 poena, a primili samo 17. Cavaliersi su se u posljednjoj dionici uspjeli posložiti i na kraju su uz dosta problema slavili protiv Magica za koje nastupa hrvatski košarkaš Mario Hezonja.
 
Dubrovčanin je ubacio 12 poena te dodao dva skoka za 24 minute u igri. Prvo ime kod Orlanda bio je Payton s 19 poena, četiri skoka i čak devet asistencija. Thomas je predvodio domaću momčad s 21 poenom, tri skoka i četiri asistencije.


 
Nakon što su u prošloj utakmici izgubili od Los Angeles Clippersa, košarkaši Houston Rocketsa slavili su protiv Minnesota Timberwolvesa sa 116:98. Rocketsi su vodili cijelu utakmicu, a do pobjede ih je predvodio sjajni Gordon s 30 poena, tri skoka te četiri asistencije. Kod Minnesote se istaknuo Butler s 23 poena, četiri skoka i dvije asistencije.


 
U najkasnijem terminu igrali su Portland Trail Blazers i Indiana Pacers. Bio je to dvoboj bosanskohercegovačkog reprezentativca Jusufa Nurkića i hrvatskog reprezentativca Bojana Bogdanovića. Uspješniji je bio Nurkić. Njegov Portland slavio je 100:86.

Lillard je ponovno pokazao da je najbolji igrač Blazersa. Za 40 minuta u igri ubacio je 26 poena, dodao je pet skokova i osam asistencija. Nurkić je s 19 poena i čak 17 skokova bio ponajbolji igrač večeri. Hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović igrao je 26 minuta i za to vrijeme je upisao osam poena i četiri skoka. Najbolji kod Pacersa bio je Collison s 23 poena i tri asistencije.

Pročitajte više